dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Voetbal

Voetbal

Poortugaal – Voor het tweede uitduel van de competitie reisde BVCB zaterdag af naar SV Poortugaal. In een redelijke eerste, maar matige tweede helft trok BVCB uiteindelijk aan het langste eind. Jeremy Stork kroonde zichzelf tot matchwinnaar door in tweede instantie een makkelijk gegeven penalty te verzilveren. Al na enkele minuten in de eerste helft werd een goed opgezette aanval Van Poortugaal net niet met een doelpunt afgerond. De inzet van Dave van Driel ging rakelings langs het doel van BVCB doelman Mark Gaerthe. Het Hoekse antwoord liet niet lang op zich wachten, maar de pass van Nick Walbeek was net te hoog om een medespeler te bereiken. Na deze twee fraaie openingszetten trok Poortugaal langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Nick Mahieu had regelmatig zijn handen vol aan zijn directe tegenstander Niels Versteege en te licht ingrijpen van de Hoekse verdediger stelde Versteege in de gelegenheid de bal voor te geven in het doelgebied van Gaerthe. Het was voor de vrij staande Gerwin Lake een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. In de slot seconden van de eerste helft mocht BVCB nog een hoekschop nemen. Walbeek mikte de bal op het hoofd van Tim de Koning, die zijn inzet met een fraai boogje bij de tweede paal zag binnenvallen, 1-1.
In de tweede helft zakte het vertoonde schouwspel naar een bedenkelijk niveau af. BVCB speelde in het eerste kwartier slordig en bood daarmee ongewild de tegenstander de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Poortugaal wist hier geen gebruik van te maken. In de 82ste minuut gaf arbiter Turk een penalty aan BVCB. Stork zag zijn matig ingeschoten strafschop door Morssink gekeerd. De van de keeper terugkomende bal kwam echter binnen het bereik van Stork, die alsnog de 1-2 op het scorebord zette.
Komende zaterdag speelt BVCB op het eigen sportpark De Sporthoek tegen Forum Sport, dat net als BVCB zes punten uit drie duels wist te behalen. Niet onvermeld mag blijven dat dit duel onder leiding zal staan van Roelof Luinge. Luinge heeft een lange carrière van bijna dertig jaar achter de rug, als scheidsrechter in de eredivisie.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie