dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Lezersschrijven » Enkele vragen aan de gemeente

Enkele vragen aan de gemeente

Als je als oudere slecht ter been bent en geheel afhankelijk van het openbaar vervoer, zoek je, als je ‘s avonds met de bus aan de Berkelseweg aankomt, de kortste weg naar huis. Voor mij is dat via de Berkelseweg, de rotonde over, rechtsaf over het voetpad door het Huygenspark naar de Krugerlaan. In het kader van de Week van de Veiligheid en het Donkere Dagen Offensief zou het mooi zijn als er langs het voetpad verlichting zou komen. Je ziet daar namelijk tijdens de donkere dagen geen hand voor ogen.
Als je vroeger iets vond of verloren was, ging je naar het politiebureau in je dorp en gaf het aan. Als oudere merk je nu dat dat niet meer zo simpel gaat. Ik geef een voorbeeld: Bij ons in de buurt stond al enige tijd een fiets, op slot. Je probeert dat te melden bij de politie, die stuurt je door naar de gemeente. De gemeente wijst je op een landelijke site, waar je dat melden moet. Die site zou je moeten kunnen vinden op de gemeentewebsite. Dat lukte mij als oudere niet, maar ik werd gelukkig geholpen door een medewerkster van de gemeente. Je moet de meest vreemde vragen invullen. En je moet de fiets laten staan waar die stond. De volgende dag was hij omgegooid en beschadigd. Zo ben ik niet opgevoed, dus heb ik hem binnen gehaald. De eigenaar van de fiets zou hem op kunnen halen via de gemeente, als hij bekend is met deze vreemde regeling, hoe je weer aan je eigendom komen kan.
Is er wel eens over deze (nieuwe?) regeling gepubliceerd?
Dat moet, zeker voor ouderen, toch simpeler kunnen. Laat de gemeente in het centrum van het dorp van de oudere, die iets vindt of verloren is, een openbaar gebouw aanwijzen, bijvoorbeeld het postkantoor of de bibliotheek, waar de oudere geholpen wordt met het invullen van deze vreemde vragenlijst, en een plaats in het centrum van het dorp aanwijzen waar gevonden of verloren voorwerpen opgeslagen kunnen worden.
Nu ik toch wat vragen aan de gemeente heb, zou ik willen weten wanneer er weer een nieuwe plattegrond van Lansingerland uitgegeven wordt. De laatste was in 2016 door de gemeente bij iedereen in de bus gedaan, behalve bij de mensen,, die geen reclame in de brievenbus willen. Veel wandelingen in de Groenzoom vertrekken vanaf de Stropersweg, en die nieuwe weg is op de plattegrond van 2016 niet te vinden. Daar heb je waarschijnlijk een auto voor nodig.

Chris Molin
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Oproep: stop de houtkap!

Bent u ook verontrust en verontwaardigd over de almaar aanhoudende bomenkap in onze gemeente? Ik …

Geef een reactie