dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Commentaar » Leuk en sneu

Leuk en sneu

Regelmatig kom ik prikborden of plakboeken tegen waar krantenknipsels in worden bewaard van leuke festiviteiten of activiteiten. Herinneringen die gekoesterd worden en waarvan het leuk is die nog eens terug te zien. Nog steeds ga ik op pad om leuke (en soms bijna leuke) dingen op papier vast te leggen. Maar dat lijkt tegenwoordig toch wat gecompliceerder. Zo was ik vorige week op een school waar een groot feest was en een viertal kinderen een lintje mocht doorknippen. Ze voelden zich zeer vereerd en waren best een beetje nerveus. De netheid gebood me even te vragen of ze wel allemaal op de foto mochten. Bij navraag bleken er twee wel en twee niet op de kiek te mogen. Een leuke actie waar naar werd uitgekeken eindigde dus heel sneu met een foto van slechts twee knippende kinderen en twee aan de zijkant van de foto gekukeld!
Het resultaat: een incomplete foto, twee kinderen die zichzelf wel en twee die zich niet in de krant zien en dus niets uit te knippen hebben. Maar de clou komt nog: voor ik mijn camera had opgeborgen om huiswaarts te keren was de foto met allevier de kinderen al tig keer rondgestuurd door alle ouders die met hun telefoontjes in de aanslag zaten!
Iets om over na te denken?

Trees Borkus-Henskens

Check Also

Open kerkdeuren

Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar soms wordt mijn geduld tot het uiterste …

Geef een reactie