dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Tafeltennis

Tafeltennis

Sittard – Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging TOGB reisde zaterdag 6 oktober af naar Sittard. Daar moesten Milo de Boer, Leroy Heemskerk en Ronald Vijverberg in de derde divisie hun koppositie verdedigen tegen de nummer 3. Manuel Piepmeyer was de eerste tegenstander van Leroy. In de openingsgame startte Leroy sterk met strakke topspinballen, maar in de tweede game wist Manuel ze goed te blokken. Het werd uiteindelijk een beslissende vijfde game en daarin trok Leroy terecht aan het langste eind met 11-4. Milo en Ronald hadden beduidend minder moeite met hun tegenstander en rolden ze in drie games op. In het dubbel speelden Milo en Leroy tegen Manuel en Job Hoedemakers. In de eerste game kwam Sittard voor met 8-3, maar kreeg TOGB het lek boven. Met korte steekballen wisten ze de wedstrijd toch binnen te halen en stond het 4-0.
Er bestond duidelijk een klasseverschil tussen Berkel en Rodenrijs en Sittard, want in de drie partijen die daarop volgden werd er vrij gemakkelijk 7-0 van gemaakt. Er kwam pas echt strijd in de wedstrijd van Ronald en Job, waar Sittard brutaal de eerste game pakte. Ronald had echter nog nooit verloren van Job en was dat nu ook niet van plan. De tweede haalde hij met droge smashes binnen, maar uiteindelijk won Job toch met 15-13 in de vierde game.
Het slotakkoord van TOGB was weer van grote klasse en vooral Milo maakte indruk door zijn partijen allemaal in drie games te winnen. Hij verdiende dan ook de eer om het laatste punt binnen te halen en zo werd een middagje Limburg afgesloten met 9-1. Coach Michel de Boer stelde tevreden vast dat ‘het team op koers ligt’. Op 13 oktober speelt TOGB 1 weer thuis in Den Opper om 14.00 uur.

Check Also

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 11 mei werden er om 12.30 uur 540 duiven gelost voor een …

Geef een reactie