dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Nieuws » Derby in de 2e klasse eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

Derby in de 2e klasse eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

Derby in de 2e klasse eindigt in een doelpuntloos gelijkspel

Bleiswijk – Zaterdag 6 oktober speelde Soccer Boys tegen CVV Berkel. De wedstrijd tussen de twee Langsingerlandse clubs uit de 2e klasse was zeker spannend, maar tegelijkertijd ook van een matig niveau. De beste man van het veld was ongetwijfeld scheidsrechter Anne Greveling, die een prima wedstrijd floot.

Beide trainers moesten aanpassingen in hun teams maken doordat een aantal basisspelers geblesseerd of afwezig was. Berkel speelde daar vanaf het begin het beste op in, zakte enigszins in en liet de Oranjehemden uit Bleiswijk het balletje achterin rondtikken. Uit de snelle counteraanvallen waren zij echter gevaarlijk en al in de tweede minuut moest keeper Mark Heijntjes zijn ploeg voor een achterstand behoeden, door een gevaarlijke inzet met de voet te keren. Berkel kreeg via Alex de Ronde en Tim van der Vorm nog een paar kansjes maar slaagde er niet in het veldoverwicht te verzilveren.
Langzaam aan kroop de thuisclub uit haar schulp en kwam wat terug in de wedstrijd. De middenvelders gaven de opponenten van Berkel minder ruimte, waardoor het gevaar van de snelle Berkelse voorwaartsen ook wat afnam. Vlak voor rust begon Stefan van der Berg aan een mooie rush, speelde Dave van der Steen aan, die zijn man uitkapte en de bal scherp voor de goal trok. Freek van der Velden kon de bal net weghalen en een 1-0 net voorkomen.

Gelijkmatiger

Na de thee trokken de mannen van trainer Robert Linthorst de betere lijn door en ging het spel wat gelijkmatiger op en neer. Uit één van de aanvallen van Soccer Boys zette V.d. Steen Ruben Smits alleen voor de keeper, maar zijn inzet ging net over. Aan de andere kant kreeg V.d. Stoep een goede kans, maar zijn schot ging hoog over de lat. Uit een volgende aanval van de thuisclub schoot de ingevallen Paul Siebers de bal net naast de goal van Berkel. De mooiste kans van de wedstrijd ontstond toen Helmendach met een splijtende pass V.d. Steen aanspeelde. De spits ontdeed zich van zijn tegenstander en stond ineens voor de keeper. Ken Stigt redde zijn team echter voor een achterstand door zich voor de bal te gooien en de bal van de schoen van V.d. Steen te plukken.
In de laatste minuten hadden beide teams nog kleine kansjes maar bleef de stand zoals die begonnen was 0-0.
Met deze eindstand had Jan van der Lugt van Berkel het meeste vrede, omdat zijn team bovenin blijft meedraaien. Toch was hij niet helemaal tevreden, aangezien zijn team de wedstrijd al vroeg in de wedstrijd naar de hand had kunnen zetten. Trainer Robert Linthorst had met het derde gelijke spel op een rij meer moeite, want daarmee komt Soccer Boys niet los van de onderste plaatsen.

Check Also

Berkel Centrum zet moeders Saskia en Marga in de schijnwerpers

Berkel en Rodenrijs - Voor het derde achtereenvolgende jaar werden twee moeders in Berkel en Centrum in de schijnwerpers gezet met een verrassende verwenochtend rond Moederdag. Iedereen kon een moeder aanmelden waarvan hij of zij vond dat die zo’n verwenochtend verdiende. Bijna honderd aanmeldingen maakten het de organisatie knap moeilijk daar eerst 25 genomineerden uit te selecteren. Die kregen allemaal een uitnodiging om zaterdagochtend 11 mei present te zijn in het winkelcentrum.

Geef een reactie