dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Mooie tijden in Parkzoom-Lionsloop 2018
De winnaars van de jongste groep jongens.

Mooie tijden in Parkzoom-Lionsloop 2018

Mooie tijden in Parkzoom-Lionsloop 2018

Bergschenhoek – Het was zondagochtend 7 oktober druk op de parkeerplaats naast De Windas en het Annie M.G. Schmidtpark. Dat had een goede reden, want die ochtend werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse Parkzoom-Lionsloop voor zowel jeugd als volwassenen.

Trees Borkus-Henskens

Rond de tweehonderd deelnemers hadden de keuze uit een kidsrun, de 5 km en de kwart marathon. Nadat ouders en andere belangstellenden zich langs het parcours hadden verzameld kon het startsein worden gegeven voor de kidsrun. Een fikse groep kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar ging als eerste van start. Het weer zat mee met een lekker zonnetje, er stond praktisch geen wind en er was een leuk parcours van 1,7 km uitgezet door het park. De snelsten met de langste benen lieten een tijd van onder de zeven minuten klokken en de laatste kwam nog redelijk fit over de streep, aangemoedigd door de omstanders en de organisatoren.

De winnaars

Nadat de starters voor de kwart marathon waren ‘weggeschoten’ door mede initiatiefnemer Hans Janson volgde na een kwartier de start voor de 5 km lopers. Maar voor het zover was werden eerst de snelste kids uitgenodigd plaats te nemen op het kampioenspodium.
Kidsrun Meisjes 4 tot 7 jaar: 1 Linde Crinst in 08:30, 2 Yfke van der Blom en 3 Emmelien van Gemeren. Jongens 4 tot 7 jaar: 1 Bram Bardelmeijer (08:09), 2 Boris van der Blom en 3 Adam Amghar. Meisje 8 tot 12 jaar: 1 Jacky Breugem (07:38), 2 Laura Smouter en 3 Elin Kraaijenbos. Jongens 8 tot 12 jaar: 1 Michael van den Brink (06:38), 2 Siemen Dieterich en 3 Abel Postema. Resultaten 5 km Heren: 1 Bas Stam (17:24), 2 Stefan Hout en 3 Teunis Visser. Dames: 1 Gerdien Gelderblom (21:15), 2 Paola Lendfers en 3 Roos Weggemans. Resultaten kwart marathon Heren: 1 Samir Amghar (37:22), 2 Alex Olieman en 3 Coen Zoon. Dames: 1 Marin Tromp (44:08), 2 Monique Stok en 3 Marieke Damhuis.

Check Also

Duivensport

Bergschenhoek – Zaterdag 11 mei werden er om 12.30 uur 540 duiven gelost voor een …

Geef een reactie