dinsdag 21 mei 2019 | week 21
Home » Algemeen » Marco Bakker en Arjan Breukhoven bleken een goed team

Marco Bakker en Arjan Breukhoven bleken een goed team

Concertreeks Muzikale Vrienden perfect afgesloten

Marco Bakker en Arjan Breukhoven bleken een goed team

Berkel en Rodenrijs – “Jammer dat het alweer het laatste concert was”, zo moet menig bezoeker van het concert zaterdagavond 6 oktober in de Dorpskerk hebben gedacht. Die avond werd de concertreeks van Arjan Breukhoven, ‘Muzikale Vrienden’ , afgesloten met de inmiddels 80-jarige bariton Marco Bakker die zo lijkt het niet ouder is geworden en wiens stem nog steeds klinkt als een klok.

John Hofman

Organist/pianist Arjan Breukhoven beet zoals gewoonlijk het spits af. Achter het kerkorgel gezeten speelde hij het bij muziekliefhebbers zeer bekende ‘Also sprach Zarathustra’ van R. Strauss. En dan blijkt weer eens wat een geweldig orgel er in de Dorpskerk staat! Wat een volume en zuiverheid van tonen brengt dit orgel voort. Op zich mogen we als inwoners van Berkel en Rodenrijs al blij zijn dat er nog zo’n prachtige Dorpskerk in het centrum staat, maar ook een beetje trots zijn op het orgel in deze kerk is zeker niet overbodig. Arjan weet dit dan ook uitstekend te benutten en haalt er alles uit wat er in zit. Op zijn eigen humoristische wijze praatte hij het programma aan elkaar met uitleg van wat er werd gespeeld en gezongen. Voor het zingen zorgde Marco Bakker en ook hij weet wat entertainen is. Het was deze avond echt een goed team ‘Muzikale Vrienden’ dat de aanwezigen een fijn concert voorschotelde.
Marco Bakker is niet alleen een bariton die klassiek zingt. Hij is nog steeds veelzijdig in zijn repertoire: van een serenade (Don Giovanni) van W.A. Mozart tot aan een Perhaps Love van John Denver en alles wat daar tussenin zit. Hij zorgde nog voor een leuk intermezzo: bij het aankondigen van het lied ‘Dunkelrote Rosen’ stapte hij met een bos rode rozen naar een aanstaande bruid: de schoondochter van Arjan, om ze aan haar te overhandigen. Maandag 8 oktober trad zij in het huwelijk met Arjan’s zoon Matthijs die inmiddels ook een bekend (kerk)organist aan het worden is en zelf ook concerten geeft. Zo vader zo zoon! De avond kon niet meer stuk.
Bij het door Marco gezongen Edelweiss vroeg hij het publiek om mee te zingen en inderdaad: een nieuw koor was geboren! En wat te denken van een medley uit Westside Story, als prachtige improvisatie gespeeld door Arjan op het orgel. We konden constateren: nummers uit deze musical klinken perfect op een kerkorgel. Marco verraste ons nog met ‘I got plenty o’nuttin’ uit Porgy & Bess en Arjan op zijn beurt met Themes from Star Wars, even heel wat anders op een kerkorgel maar zoals hij dat brengt is het zeer acceptabel. Marco Bakker sloot af met uiteraard het Solo mio en met dit lied nog in het hoofd, ging men met een zeer tevreden gevoel huiswaarts.

Check Also

Directeur ELM zet ‘robijn’ achter zijn naam

Kruisweg - In alle vroegte werd Wouter van de Vendel donderdagochtend 9 mei compleet verrast door zijn medewerkers. Die hadden de kalender goed bijgehouden en geconstateerd dat hun directeur die dag precies 40 jaar werkzaam was bij het bedrijf aan de Kruisweg. Dat robijnen jubileum moest gevierd worden!

Geef een reactie