woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Lichtjesavond om te vieren en te herdenken

Lichtjesavond om te vieren en te herdenken

Lichtjesavond om te vieren en te herdenken

Lansingerland – Zaterdagavond 3 november vindt de Lichtjesavond Lansingerland plaats. Lionsclub Berkel en Rodenrijs en de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland hopen jong en oud te begroeten. Er worden kaarsjes aangestoken voor mensen die we herdenken, die we missen of bij wie we graag even stil willen staan. Daarnaast zal vrijblijvend een (korte) wandeling door het Annie M.G. Schmidtpark worden gemaakt.

De Lichtjesavond resulteerde vorig jaar – ondanks het slechte weer – in een prachtig hart van lichtjes. Daarnaast plaatsten degenen met een boom in het Lionsbos lichtjes bij hun boom. Dat is ook dit jaar de opzet van de avond.
Belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur van harte welkom in een grote tent naast zwembad De Windas aan de Berkelseweg. Het programma begint om 19.00 uur met een welkomstwoord door burgemeester Pieter van de Stadt en Jeanette Voets, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland. Na het zingen van liederen door het koor De Juiste Stemming en het voordragen van een gedicht door Hans Cieremans begint een korte wandeling rond het Lionsbos.
Iedere aanwezige ontvangt een lichtje, beschikbaar gesteld door Uitvaartverzorging Serry. De sliert mensen zal een zee van lichtjes in het park te zien geven. Na de wandeling kan men een lichtje bij een boom plaatsen of bij de tent in een daarvoor neergezet hart. Voor kinderen zijn er lampions te koop.
In de tent is een warm drankje verkrijgbaar. Een consumptie kost € 1,- (neem zoveel mogelijk contant geld mee!). De opbrengst ervan gaat naar Hospice Lansingerland. Bij de kraam van het hospice kunnen bezoekers tegen een geringe vergoeding een bloem kopen en in een vaas steken. Het eindresultaat zal in de hal van het hospice worden neergezet.
Deelname aan de Lichtjesavond is gratis. Men hoeft zich vooraf niet aan te melden. Parkeren van de auto is mogelijk bij het zwembad. Ook kan men daar fietsen plaatsen.

Samenwerking

De Lichtjesavond is een initiatief van de Lions in Berkel en Rodenrijs en de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland. De Vrienden van Hospice Lansingerland hebben in de tent een tafeltje ingericht waar u zich kunt laten informeren over het hospice in Bergschenhoek. Alle inkomsten van deze avond komen, na aftrek van de kosten, ten goede aan het hospice.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie