dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op donderdag 11 oktober wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen dat de opbrengst met de nieuwe blauwe containers omhoog gaat!

Creatief Café

Bergschenhoek – Heb je zin om mensen te ontmoeten en creatief bezig te zijn? Loop binnen bij het Creatief Café in Pand 58. Je bent op de vrijdagochtenden 12 en 19 oktober welkom voor een kopje thee of koffie en een creatieve activiteit. Je kunt naar een voorbeeld werken of je eigen creatie maken. Er zijn verschillende materialen aanwezig. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je binnenlopen. Meedoen is gratis. Waar: Boterdorpseweg bij nummer 19, naast het gemeentehuis. Info: www.pand58.life.

Paddenstoelentocht Rotta Rangers

Bergschenhoek – De Rotta Rangers gaan op paddenstoelentocht. Op zaterdag 13 oktober wordt voor kinderen (7-13 jaar) een leuke speurtocht in de natuur met gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta gehouden. Je kunt je inschrijven voor de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en in de middag van 13.30 tot 15.30 uur. Draag schoenen (of laarzen) en kleding die vies mogen worden. De verzamelplek is nog niet bekend. Dat hoor je na aanmelding. Aanmelden kan via rotta.jeugd@gmail.com. Deelname kost € 2,00.

Wandelen met Rotta

Bergschenhoek – Op zaterdag 13 oktober organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuurwandeling in het Lage Bergse Bos. Natuurgidsen vertellen bijzonderheden over het gebied en over de natuur direct om ons heen. De aandacht gaat vooral uit naar paddenstoelen die elke herfst in groten getale aanwezig zijn in het ouder wordende bos. Ook is de vogeltrek weer begonnen en je weet nooit wat je tegenkomt. Dat kan zo maar een bijzondere soort zijn! Start 10.00 uur bij de parkeerplaats van Lakehouse Rotterdam, Bergse Bosdreef in Bergschenhoek. Einde ca. 12.00 uur. Iedereen kan meewandelen, deelname is gratis. Informatie: Hans Sanders, tel.06-40567769.

‘In Touch’ koffieochtend
Bergschenhoek- Op dinsdag 16 oktober is er van 9.30 tot 11.00 uur een open koffieochtend voor vrouwen in de Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Arenda Haasnoot zal spreken over “Wie wil je zijn? Een Mozes of Aaron?”. Deze samenkomsten zijn altijd op de dinsdag en hebben als doel om vrouwen, ongeacht leeftijd en kerkelijke achtergrond, toe te rusten in het geloof. Een interkerkelijk initiatief van christenvrouwen uit de regio. Vanaf 09.00 uur is er koffie. Inlichtingen: tel 015-3693596 (Aria) of de website: vrouwenochtend.wix.com/intouch.

KBO soosmiddag

Bergschenhoek – Dinsdag 16 oktober is er weer een gezellige middag in de Parochiezaal naast de katholieke Kerk, Smitshoek 120. Er is gelegenheid voor spelletjes zoals klaverjassen, rummikub, jokeren, enz. Maar er is ook tijd voor een gesprekje en gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje. Breng gerust eens een introducé mee. Aanvang 14.00 uur.

Richard Torsy bij ZijActief

Bergschenhoek – Damesvereniging ZijActief heeft voor de bijeenkomst op donderdag 18 oktober doedelzakspeler Richard Torsy uitgenodigd. Richard speelt al negen jaar en heeft ervaring bij diverse pipebands. Ook geef hij muziekles op de doedelzak. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Entree: € 4,50. Inlichtingen: Agnes van Akelijen-Vink, secretariaat ZijActief Lansingerland), e-mail agnesvanakelijen@lijbrandt.nl, tel. 010 – 5215969.

Samen eten en gezelligheid in Ontmoet!

Bergschenhoek – Team Welzijn Lansingerland zorgt wekelijks voor een warme maaltijd in Ontmoet!: de ene week op donderdag en de andere week op vrijdag. De eerstvolgende keer is vrijdag 19 oktober. Samen (warm) eten en daarna gezellig een spelletje doen, kletsen of creatief bezig zijn. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Tijd: 12.15-16.00 uur. Deelname: € 5,- per keer. Aanmelden: voor woensdag 17 oktober. Informatie: e-mail bd@swsl.nl of tel. 010 – 5225545.

Handwerkclub in Ontmoet!

Bergschenhoek – Anneliese van Strien is een handwerkclub gestart in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a. Tussen 09.30 en 11.30 uur kan men er wekelijks breien, haken en borduren. Een eigen handwerkproject kan meegenomen worden en onder het genot van een kopje koffie/thee en een praatje kan men daarmee aan de slag gaan. Ook mensen die nog geen handwerk hebben zijn welkom om ideeën op te doen of om te leren met de naald om te gaan. Kosten: € 3, inclusief kopje koffie/thee. Aanmelden is niet nodig. Informatie: kijk op www.welzijnlansingerland.nl, bel 010 – 5225545 of mail naar info@swsl.nl.

Cursus reanimatie/AED

Bergschenhoek – De KNV EHBO vereniging van Bergschenhoek organiseert weer een cursus reanimatie en AED op donderdag 25 oktober en 1 november 2018 van 20.00-22.00 uur. Kosten: € 45,- per persoon, inclusief certificaat. Aanmelding/informatie (ook over EHBO cursussen): stuur een mail naar de secretaris via secretariaat@ehbo-bergschenhoek.nl of kijk op de website www.ehbo-bergschenhoek.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 13 juni wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie