woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Kunsttoer in Kunstwerk

Kunsttoer in Kunstwerk

Kunsttoer in Kunstwerk

Lansingerland – In het maandelijkse tv-programma Kunstwerk doorploegt kunst-omnivoor Stan Hill de krochten van Lansingerland. Op zoek naar kunst met een grote en een kleine K. Arrivee’s en talenten, amateurs en professionals, van auteur tot zanger. Stan probeert hun ziel bloot te leggen.

Werk van Mieke Chantrel en Johan de Veld was afgelopen weekend niet alleen te bewonderen tijdens de jaarlijkse Kunsttoer maar ook in de 22ste aflevering van Kunstwerk. In galerie Bleiswijk en in haar eigen atelier zijn de doeken van Mieke Chantrel te zien. Johan is gastexposant in het atelier van zijn dochter Many de Veld.

Johan is al vanaf 1973 fervent schilder. Zijn grote liefde is schilderen in het vrije veld. Met schildersezel en een doos vol met tubes verf de weide wereld intrekken. De weide wereld was voornamelijk Frankrijk waar hij van menig boerenerf is weggejaagd. Johan kan mooi vertellen over zijn wilde schilderavonturen. Elk schilderij heeft zo zijn eigen verhaal.

Mieke Chantrel geniet vooral bekendheid dankzij haar doeken met kleurrijke vrouwenfiguren. Vrouwenfiguren in beweging is haar favoriete onderwerp. Treffend weet zij de beweging van de vaak dansende dames met acryl vast te leggen. Tegenwoordig heeft zij een nieuwe ‘passie’. Acrylverf is ingeruild voor olieverf en de bewegende damesfiguren zijn nu abstracte uitvergrotingen geworden van verschillende objecten. De ontdekking van ‘zwart’ als kleur geeft haar meest recente werk een bijzondere gelaagdheid.

Mocht het niet gelukt zijn om een bezoek te plannen tijdens de Kunsttoer, dan biedt deze aflevering van Kunstwerk alsnog uitkomst.

Kunstwerk verschijnt elke vierde maandag van de maand op RTV-Lansingerland en is tevens te zien op: www.rtvlansingerland.nl en www.herautonline.nl.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie