maandag 22 april 2019 | week 17
Home » fbpost » De Grote Kerkveiling komt er weer aan!

De Grote Kerkveiling komt er weer aan!

De Grote Kerkveiling komt er weer aan!

Berkel en Rodenrijs – Op zondagmiddag 14 oktober wordt opnieuw de Grote Kerkveiling gehouden. De goede doelen zijn de restauratie van de historische Onze Lieve Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg en het nieuwe clubgebouw voor Scouting in de Groenzoom.

Piet is vijf jaar geleden begonnen als veilingmeester bij de eerste Grote Kerkveiling. Het initiatief van een veiling is spontaan ontstaan, omdat er voor de restauratie van de 150 jaar oude kerk een bedrag van twee miljoen bijeengebracht moest worden. Zonder veel publiciteit zat de veilingzaal in parochiehuis Willem Huygensz toen helemaal vol met mensen die dat allemaal eens mee wilden maken. Boven verwachting bracht die eerste veiling meteen 6000 euro op. Het succes van de veiling is daarna alleen maar gegroeid.
Loes Wijsman, Bep van Schijndel, Anneke Bolleboom en Ria van der Burg doen de PR, website en Facebook, het kavelboekje en de presentatie. Het aantal deelnemers en belangstellenden neemt snel toe. Ook het aantal kavels wordt elk jaar groter, leuker en spannender. Zo wordt er dit jaar, naast een skivakantie in een Chalet in Frankrijk en een 10-daags verblijf in een luxe vakantiewoning in Italië nog veel meer moois aangeboden.

Scouting

Paul Zandman is als voorzitter van Scouting Berkel en Rodenrijs nauw betrokken bij de organisatie van de Grote Kerkveiling. Scouting gaat verhuizen naar de Groenzoom. “Wij zijn druk bezig met fondswerving voor de bouw van ons nieuwe clubgebouw in de Groenzoom. Dat clubhuis moet duurzaam zijn en aan de eisen van deze tijd voldoen. Dat gaat dus flink wat geld kosten”.
Ook Nouschka van der Burg heeft de smaak te pakken gekregen. Zij helpt vanuit scouting de veiling organiseren. Scouting biedt zelf natuurlijk ook leuke kavels aan, zoals een Sinterklaasbezoek op 5 december, een kampvuuravond en een natuurtocht door de Groenzoom met picknick.
Wim van Kester en Leo Boonekamp noemen nog enkele bijzondere kavels, die net weer zijn opgehaald. Er zit een z.g.a.n. kippenhok bij van 5 x 1 meter, kaarten voor de Champions League, een optreden van de Koen Meeusen band en weer veel kerkcuriosa. Jan Schinkel voorzitter van de Veilingcommissie wil nog wel even kwijt dat iedereen van harte welkom is op de Grote Kerkveiling: jong en oud, koper en kijker. “De veiling begint zondag om 13.00 uur, maar je bent de hele middag welkom. Er zijn poffertjes, broodjes kroket, koffie, thee, frisdrank en een biertje. Het wordt gewoon weer hartstikke gezellig!”
De winkeliers, andere (horeca) ondernemers en kunstenaars in de gemeente die een kavel aanbieden, krijgen er ook veel voor terug.
De kavels staan met foto en tekst op Facebook kerkveiling-vijfvoor12 en op de website www.kerkveiling-vijfvoor12.nl. Tijdens de veiling wordt de gever genoemd en komt er een grote bedankadvertentie in De Heraut waarin ook de naam genoemd wordt.

Check Also

Gratis advies van energiecoach geeft inzicht

Berkel en Rodenrijs - Een van de meest besproken onderwerpen van de laatste tijd is wel het klimaat. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van menig politieke partij en de kranten staan bol van de gevolgen van klimaatverandering. Veel mensen zijn bereid om kritisch te kijken naar hun energieverbruik. Alleen, wat zijn de oplossingen als deze aan de hoge kant zijn?

Geef een reactie