zondag 26 mei 2019 | week 21
Home » Sport » Bibi Verzijl opnieuw Nederlands kampioen mountainbiken

Bibi Verzijl opnieuw Nederlands kampioen mountainbiken

Bibi Verzijl opnieuw Nederlands kampioen mountainbiken

Berkel en Rodenrijs – Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Bibi Verzijl er in geslaagd het Nederlands Kampioenschap mountainbiken op haar naam te zetten. Het vele trainen en haar talent leverden de 14-jarige Berkelse de fraaie titel op.

Trees Borkus-Henskens

Ze was pas 7 jaar toen ze kennis maakte met wielrennen door deel te nemen aan het scholenproject van De Pedaalridders. Daar werd de kiem gelegd voor de prestaties en de pret in het fietsen. Ze reed op de weg, al snel op de baan en vervolgens ook in de minicross voor ze haar hart verpandde aan het veldrijden. “In de winter veldrijden en in de zomer op de mountainbike. Dit jaar ben ik helemaal gestopt met het rijden op de weg; daarbij werd ik vorig jaar tijdens de NK nog elfde. Ik concentreer me nu helemaal op het mountainbiken en veldrijden.” Omdat De Pedaalridders in die tijd geen veldrijders had werd Bibi ook lid van Ahoy en dat is ze nog steeds.

Dagelijks op de pedalen

Trainen doet Bibi bijna dagelijks. “Zowel in Zoetermeer als op het parcours van Dirty Hill in Bergschenhoek. Met de trainingsgroep onder leiding van Robert Huisman train ik elke dinsdag en woensdag. Als ik een dag niet train rij ik wel ergens in Nederland een wedstrijd; soms in België of Duitsland. De punten van verreden wedstrijden bepalen je startpositie in de NK. Ik werd als eerste meisje opgeroepen.”
In totaal stonden vorig weekend elf meisjes aan de start in categorie 6, waaronder Bibi. “Ik had een slechte start en ging als vijfde weg. Het was een lekker modderig parcours en het regende. In de eerste ronde – elke ronde was 3,2 km – haalde ik er al drie in en de tweede ronde weer een. Ik bleef toen op kop rijden en eindigde als eerste in een tijd van 45.13.965. Met een gemiddelde van 17 km en een snelste rondetijd van 10.56. Ik was wel verrast weer te winnen.”
Volgend jaar rijdt Bibi mee bij de nieuwelingen (15-16 jaar). Daar zitten dus oudere meisjes in waar Bibi het tegen op moet gaan nemen; een nieuwe uitdaging die ze graag aangaat.
Wat er zo leuk is van veldrijden en mountainbiken? “Lekker in de natuur bezig zijn. Ik heb er nooit aan gedacht iets anders te gaan doen; ik vind het heel leuk, al jaren,” aldus de sportieve Berkelse die dagelijks de fiets pakt om naar De Blesewic in Bleiswijk te gaan.

Check Also

Seminar zelfverdediging

Berkel en Rodenrijs – Ook dit jaar organiseert MartialFit weer een seminar zelfverdediging en weerbaarheid …

Geef een reactie