dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Commentaar » Verlichting

Verlichting

Sinds de komst van de RandstadRail ben ik een enthousiast gebruiker. Vooral de mogelijkheid om in de daluren met een fiets te reizen vind ik echt een uitkomst. In ons gezin ben ik wel zo’n beetje de enige, want verder reist iedereen in de piektijden en dan is het blijkbaar niet echt leuk. Maar ik reis altijd als het rustig is en er plek is voor mij en mijn fiets. Vanwege het mooie weer besloot ik vorige week om aan het eind van de dag naar het centrum van Rotterdam te fietsen. Heerlijk even wentelen in het stadse leven en een zonnig terras om te genieten van lekkere hapjes en leuk gezelschap. Na een gezellige avond was de zin om weer terug te fietsen er niet, maar dan is daar lijn E die mij een heel stuk in de goede richting brengt. Eenmaal onderweg stond ik te peinzen over welke halte uit te stappen. Wat was eigenlijk een veilige route? Bij Rodenrijs drukte ik toch op de knop. En begaf mij op een verlicht fietspad richting Bergschenhoek. Maar na honderd meter waren de lantaarns op en bevond ik mij op een pikdonker pad, wat niet meer verlicht werd tot aan het eind bij de Boterdorpsweg. Ik dacht meteen aan al die werkende reizigers, die over niet al te lang deze route dagelijks in het donker rijden. Hebben die een mega bouwlamp op hun hoofd of zo? Want anders is het echt niet te doen. Waarom is hier geen verlichting? Lantarenpalen met zonnepanelen, slimme verlichting verwerkt in de witte strepen op het pad. De oplossing is simpel. Oké, daar hangt een prijskaartje aan maar ik vind het knap mens-onvriendelijk, in de eerste plaats voor kinderen en vrouwen. Want in de winter wordt als het net donker is ook gewerkt, gesport, gerecreëerd, noem maar op. Ben benieuwd of dit een keer opgelost gaat worden.

Annelies Moerel

Check Also

Open kerkdeuren

Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar soms wordt mijn geduld tot het uiterste …

Geef een reactie