dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Kees Classic kent goede derde editie

Kees Classic kent goede derde editie

Kees Classic kent goede derde editie

Berkel en Rodenrijs – Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde de familie van Kees van der Helm de Kees Classic. Een sportieve happening voor zowel fietsers als wandelaars die zaterdag 29 september van start ging vanaf de Helmhoek op bedrijventerrein Oudeland en de deelnemers door de hele regio leidde.

Trees Borkus-Henskens

In totaal schreven zich 480 deelnemers in; 400 voor een fietstocht van 120 of 40 km en 80 om de 10 km te gaan wandelen. Ze meldden zich allemaal bij het bedrijf van de familie Van der Helm, dronken daar iets, maakten een praatje en gingen vervolgens alleen, samen, maar in de meeste gevallen in groepsverband van start. Voor ze echter het terrein verlieten plaatsten ze allemaal hun handtekening op een groot bord bij de entree; als aandenken aan de rit die evenals in voorgaande jaren verreden werd voor een goed doel. Ditmaal voor de Maarten van der Weijden Foundation.
In tegenstelling tot vorig jaar toen het tijdens de Kees Classic erg slecht weer was scheen nu de zon hoog aan de hemel en was het prima fiets- en wandelweer. Met als resultaat dat iedereen tevreden en met droog tenue na de tocht weer aan de Helmhoek arriveerde. “De sfeer was prima,” aldus Gijs van der Helm. “Veel mensen die meerijden of wandelen kennen elkaar. Er heerst een grote saamhorigheid en de meesten weten waarvoor we het doen. We overhandigden twee jaar achtereen een cheque met daarop de opbrengst van de dag aan het KWF Kankerfonds, maar dit jaar overhandigen we de cheque – met een waarde van €12.000,- waar we heel blij mee zijn – aan de Maarten van der Weijden Foundation. In feite hetzelfde goede doel, maar Maarten heeft enkele specifieke items waar hij het geld graag voor inzet en daar steunen we hem nu in na zijn schitterende en indrukwekkende zwemprestatie.”
Gijs kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. “We zijn er trots op een dergelijk sportfestijn als familie te kunnen organiseren. En ik ga er vanuit dat er ook weer een vierde editie komt.”

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie