maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Truckertour komt eraan!

Truckertour komt eraan!

Truckertour komt eraan!

Berkel en Rodenrijs – Met een (deels) nieuw bestuur en heel veel energie worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de jaarlijkse Truckertour die ditmaal op zaterdag 6 oktober in de agenda staat. Klokslag twaalf uur zal de rij van 65 vrachtwagens zich in beweging zetten voor een mooie tocht door de omgeving.

De chauffeurs gaan niet alleen op pad, maar hebben allemaal een bijrijder bij zich met een beperking. Velen gaan al jaren mee en kijken er naar uit, maar ook de bijrijders die voor de eerste keer instappen vinden het zowel spannend als leuk en indrukwekkend.

Nieuw bestuur

Door verschillende omstandigheden moesten enkele bestuursleden dit jaar afhaken. Het bestuur bestaat momenteel uit een viertal leden die elk een taak voor hun rekening nemen.
Erica Haitsma heeft de zorg voor de passagiers, Debby Maas voor de route en de vergunningen, John van den IJssel samen met Henri de Hoog voor de chauffeurs, de sponsoring en de contacten met de gemeente.
De vrachtwagens zullen zich in de ochtend al opstellen, waarna ze het terrein van Van den IJssel aan de Wilgenlaan oprijden om hun passagier in te laten stappen. Voor het zover is wordt echter eerst van alle deelnemers per auto een foto gemaakt van chauffeur en passagier. Als iedereen is ingestapt zal de stoet zich in beweging zetten richting de Oudelandselaan om vervolgens via Pijnacker-Nootdorp koers te zetten naar Noordwijk. Dit alles onder begeleiding van politie per auto en op de motor en een motorbegeleidingsteam dat uit een dertigtal leden bestaat. Ook de EHBO, de brandweer en transportbegeleiding gaan mee. Na een pauze bij een strandpaviljoen wordt de terugreis weer aanvaard en worden de wagens rond de klok van half zes terug verwacht.

Check Also

Storing Heraut app voor Android gebruikers

Gebruikers van Android die de Heraut app hebben gedownload ondervinden problemen met de app. Door …

Geef een reactie