dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. Ook niet-leden kunnen een keer komen kijken. De contributie bedraagt € 16 per jaar. Om mee te doen betaalt men per vier weken € 3,-. Voor inlichtingen over het kaarten en sjoelen kan men terecht bij Henk Lobberegt, tel. 010 – 5114779.

Inloop VIP

Lansingerland – Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland houdt op vrijdag 5 oktober van 13.30 tot 14.30 uur open inloop in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl.

Ouderavond jongerenwerk

Lansingerland – Vrijdag 5 oktober wordt er van 19.00-21.00 uur een ouderavond georganiseerd voor ouders met pubers tussen de 14 en 17 jaar. Tijdens de avond deel je als ouder je ervaring met andere ouders en leer je van elkaar. De aanwezige jongerenwerkers en een pedagoog kunnen vanuit hun oogpunt tips en tricks geven om met elkaar tot een leerzame avond te komen. Wie interesse heeft om deel te nemen aan deze discussieavond kan zich uiterlijk 4 oktober aanmelden via lansingerland@stjjmh.nl. Informatie: Chantal Laaf, tel. 06-28357613. Locatie: Groeneweg 53, Bergschenhoek.

Kunsttoer

Lansingerland – De jaarlijkse Kunsttoer Lansingerland wordt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gast-exposanten. Tot 19 oktober is er een overzichtsexpositie met werk van alle deelnemende kunstenaars te zien in de hal van het gemeentehuis in Lansingerland. Tijdens het kunsttoerweekend is het gemeentehuis hiervoor open van 11.00 tot 16.00 uur. Komend kunsttoerweekend is ook in Kunstgalerie Bleiswijk, Hoekeindseweg 26 in Bleiswijk, een overzichtstentoonstelling te bekijken. De Kunsttoer wordt vrijdag 5 oktober om 20.00 uur geopend in het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Iedereen is welkom erbij te zijn. Info: www.kunsttoer.nl.

Rotte Nazomeravond

Lansingerland – ‘Ontdek natuur- en recreatiegebied het Lage Bergse Bos tijdens de Rotte Nazomeravond op vrijdag 5 oktober. Je fietst door het gebied en passeert diverse hotspots. Je krijgt een rondleiding bij de moderne boerderij Het Lansingerland, je kunt putten op Golfbaan de Hooge Rotterdamsche, wandelen door de beeldentuin van Artihove, en als afsluiter een kopje koffie bij Familierestaurant de Bergsche Plas. De Rotte Nazomeravond en alle activiteiten op de route zijn gratis. Vooraf aanmelden is verplicht via www.ookditisderotte.nl/rotte-nazomeravonden.

Postzegelbeurs

Zoetermeer/Lansingerland – Op zaterdag 6 oktober organiseert de ZuidHollandse vereniging van Postzegelverzamelaars van 13.00-16.00 uur weer een postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. Voor iedereen is er de gratis binnenkomstloterij. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree en gratis keuze uit geselecteerd materiaal. Parkeergelegenheid en bar aanwezig. Info: www.zhpv.nl of bel 070-3939365.

Bijeenkomst gezonde voeding

Lansingerland – Welzijn Lansingerland organiseert maandag 8 oktober een bijeenkomst over gezonde voeding specifiek gericht op ouderen. Tijd: 10.00 – 11.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur. Waar: Huize Sint Petrus, Noordeindseweg 94, derde etage te Berkel en Rodenrijs. Spreker is diëtiste Jeannette Brookman. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. De koffie staat klaar.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 9 oktober, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Alzheimercafé

Lansingerland – Op woensdag 10 oktober is het thema tijdens het Alzheimercafé ‘Belangenbehartiging bij dementie’. Iemand met dementie kan op een bepaald moment zijn/haar belangen niet meer zelf behartigen. Het is belangrijk om deze wensen tijdig vast te leggen en zaken tijdig te regelen. Deze avond praat een expert de aanwezigen bij over erfrecht, volmachten en machtigingen bij de bank. Ook worden bewindvoering, mentorschap en (levens-)testament besproken. Het Alzheimercafe vindt plaats in De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Tijdens de avond is er een informatiestand van Alzheimer Nederland. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorg adviseur, tel. 010-5225545.

Samen lezen uit Thomasevangelie

Lansingerland – Het Thomasevangelie is een van de teksten die in 1945 in Egypte werden teruggevonden. Het bevat een groot aantal uitspraken van Jezus. Volgens wetenschappers is het nog ouder dan de vier bekende evangelies. De christelijke groep waar binnen dit boek is ontstaan, ging er van uit dat ieder mens een “innerlijke kennis” bezit om zijn weg in het leven te vinden. Een keer per maand komt een groep op woensdagochtend bijeen om deze teksten te bespreken. De deelnemers ervaren deze teksten als bevrijdend voor hun eigen leven. Informatie en contact: tel. 010-5117137 of mail naar: walterzijerveld@gmail.com.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland – VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op te bouwen in onze gemeente. Vluchtelingen worden anderhalf jaar begeleid door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk. In die tijd worden eerst praktische zaken geregeld, zoals aanvraag zorgverzekering, elektriciteit – gas en water. Inschrijven bij school voor kinderen en bij een inburgeringcursus voor volwassenen. Dit gebeurt samen met de vluchteling. Daarna helpen de vrijwilligers de vluchtelingen te participeren en integreren in de samenleving via sport, vrijwilligerswerk of werk. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan mailen naar Gayle Campbell via gcampbell@vluchtelingenwerk.nl of bel 010 – 5226651.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek – Op donderdag 13 juni wordt er oud papier opgehaald …

Geef een reactie