dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Advertorial » ‘Kom maar op met een goed plan!’

‘Kom maar op met een goed plan!’

‘Kom maar op met een goed plan!’

Als actief deelnemer aan de Oostlanddag is uiteraard ook de Rabobank bij de jubileumeditie van de partij. ‘Elkaar kennen en in elkaar investeren; dan weet je wat er leeft en speelt in het gebied,’ is daarbij de motivatie. Je inzetten voor duurzame relaties met klanten en bij evenementen: Growing A Better World Together is niet voor niets de nieuwe slogan van de Rabobank.

“Om een coöperatieve bank, die dicht bij haar klanten staat, te zijn en te blijven, passen wij onze dienstverlening regelmatig aan naar de wensen en behoeften van onze klanten. We helpen ondernemers te groeien en bieden hen kansen; voor nu en voor de toekomst. Bijvoorbeeld om hun onderneming duurzaam te maken en te innoveren. We gaan met elkaar aan de slag om de bedrijven van onze klanten circulair te maken,” vertelt een bevlogen directeur bedrijven Fabian van der Horst van Rabobank Zuid-Holland Midden waar Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp toe behoren.

Circulair Economy Challenge

Eerder dit jaar organiseerde de Rabobank, samen met VNO-NCW Oostland, de ‘Dag van de Circulaire Onderneming’. Hier werden enkele inspirerende voorbeelden gedeeld en werden ondernemers uitgenodigd om deel te nemen aan de Circular Economy Challenge. Inmiddels is deze challenge van start met een aantal koplopers uit de regio Oostland. In totaal doen er 25 bedrijven aan mee en wordt in samenwerking met KPMG en MVO Nederland een haalbaar businessplan geschreven met daarin de circulaire kansen voor de deelnemende onderneming. In november wordt het programma afgerond en kunnen de bedrijven aan de slag met het toepassen van het plan.
“Circulair ondernemen is echt iets voor onze regio,” weet Fabian. “Een ander kenmerk van deze regio is de innovatie kracht. Als bank willen we innovatie bij ondernemers stimuleren door het beschikbaar stellen van kennis, netwerk en kapitaal. We helpen ondernemers met de kansen van Robotica, AI en blockchain. En recent zijn 30 ondernemingen gestart met de Robo Challenge om die kansen te gaan verzilveren. Dus ik zou een oproep willen doen aan de ondernemers: kom maar op met een goed plan en dat mag best breder zijn dan alleen voor je eigen bedrijf. Voor iedereen is het van belang om maatschappelijk en economisch door te blijven ontwikkelen”

Inbreng tijdens de Oostlanddag

Namens Rabobank zit Sander Vroom in het organisatieteam van de Oostlanddag. Hij verzorgde samen met Hanneke Bor (voorzitter van NOOVA) de training van de workshopleiders van de Oostlanddag. Vanuit de Rabobank zijn er diverse collega’s die in het middagprogramma van de Oostlanddag een rol als workshopleider op zich nemen. Dat zijn Olaf, David, Josje en Edwin. De workshops hebben allemaal hetzelfde thema: ‘10 jaar vooruitkijken’. Een thema dat de Rabobank bijzonder aanspreekt, want in de toekomst gebeurt het.
“In het avondprogramma is er een feestelijk moment waar Rabobank ook een rol in speelt. De tiende verjaardag van de Oostlanddag laten we uiteraard niet voorbijgaan zonder een mooi cadeau aan de Oostlandse ondernemers,” blikt Fabian alvast vooruit.

Check Also

Laat je verrassen bij IVA Bleiswijk

Bleiswijk - IVA Bleiswijk B.V. - de naam staat voor Inkoop Verkoop Auto’s en geeft dus meteen de kernactiviteiten weer - werkt vanaf een schitterende zichtlocatie. Het bedrijf zit aan de Hoefweg 235 in de oksel van de N209 en de A12 en is goed vanaf de doorgaande weg te zien. Toch zijn er nog altijd inwoners uit Lansingerland die er nog niet zijn geweest. Een gemiste kans.

Geef een reactie