dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Transhoek zet 35 teams op de pedalen

Transhoek zet 35 teams op de pedalen

Transhoek zet 35 teams op de pedalen

Bergschenhoek – Mountainbikeclub Dirty Hill kan terug kijken op een schitterende zondag waarop de jaarlijkse Transhoek werd verreden. Een duo estafette marathon met een parcours over de kleine -, de midden – en de skiberg in het recreatiegebied van Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Waren er de eerste keer slechts vier teams die zich inschreven, zondag voor de inmiddels tiende editie van de Transhoek, een op zichzelf staande wedstrijd, kwamen er maar liefst 35 teams aan de start. Een originele start. Een van de teamleden stond klaar met de fiets en het andere teamlid stond zonder fiets in de startblokken aan de andere kant van de weg. Bij het startsignaal rende die naar de fiets om er vervolgens op te springen en zo snel mogelijk weg te rijden; de zogenaamde Le Mans start.

14 rondjes

Het complete parcours bestond uit veertien rondjes van rond de 8 km. Na elke ronde mocht er gewisseld worden, maar het hoefde niet. De teamleden konden met elkaar afspreken wie een rondje reed, maar er moest wel minimaal een keer worden gewisseld. De snelste rijder zette een tijd neer, waarna alleen de rijders die qua tijd op 20% afstand van de eerste nog binnen konden komen verder mochten rijden. Vorig jaar was een snelste tijd neer gezet van 4.25.
“Daar wilden wij dit keer graag onder blijven,” glunderen Max van Boven en Sander van den Geer, beiden rijdend in het shirt van Dirty Hill als Team Dirty Basterds, als zij als eersten over de eindstreep komen en een tijd van 4 uur, 21 minuten en 7 seconden klokken. “Het snelste team van vorig jaar was er niet, maar we waren nu ruim drie minuten sneller, dus wel tevreden.” De rijders kunnen zelf een team samenstellen. Soms schrijft een enkeling zich in en wordt een maatje bij hem gezocht. De meesten kennen elkaar. “Je moet wel goed getraind zijn, want het is een zware wedstrijd.” Bij de teams reed slechts één dame in een mixteam mee. Uiteindelijk moesten twee teams afhaken, omdat ze niet binnen de gestelde tijd over de finish konden komen.
De nummer 2 werd Team Fast & Furious: Peter Berger en Gijs Grol (eveneens een Dirty Hill team) en de nummer 3 Team Wilma: Wilco den Hollander en Marijn Treurniet.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie