woensdag 16 oktober 2019 | week 42
Home » Algemeen » Arie en Lena delen al 65 jaar lief en leed

Arie en Lena delen al 65 jaar lief en leed

Arie en Lena delen al 65 jaar lief en leed

Berkel en Rodenrijs – Met een groot boeket bloemen en een mooi beeldje van een echtpaar op een bank belde burgemeester Pieter van de Stadt maandagochtend 17 september aan bij Lena en Arie Springer. Aan de deur van het paar, dat inmiddels negen jaar in De Naeldhorst woont, was al te zien waar hij voor kwam; het paar was die dag 65 jaar getrouwd. Een goede reden dus voor een felicitatiebezoek.

Trees Borkus-Henskens

Berkelse Arie Springer en Lena de Wit van de Rotte leerden elkaar tijdens de feesten rond Koninginnedag kennen. Lena kende in die tijd meer jongens die een oogje op haar hadden, maar Arie hield vol en wist uiteindelijk haar hart te stelen. “Het knapste meisje van de Rotte,” glundert hij ook na al die jaren nog.

Toestemming

Arie stond bij de familie De Wit voor de deur om toestemming te vragen verkering te mogen hebben met een van de tien dochters uit het gezin (waar ook nog vijf jongens deel van uitmaakten). Wat hij toen niet wist was, dat een groot deel daarvan giegelend op de trap zat en het bevestigend antwoord van hun vader hoorden. Na een verkerings- en verloofperiode trouwde het paar in het gemeentehuis van Bergschenhoek en vervolgens in de kerk van Berkel en Rodenrijs. Ze gingen inwonen bij de ouders van Arie aan de Westersingel. Na acht jaar kregen ze een huisje van Van Tilburg tegenover De Ark, waarna ze naar de Van Naeldwijcklaan verhuisden en daar 45 jaar woonden. Negen jaar geleden stapten ze over naar een senioren appartement in De Naeldhorst aan dezelfde laan.

Gezin

Ze waren pas 16 en 17 jaar toen ze elkaar wat beter leerden kennen, maar nu ze 65 jaar getrouwd zijn hebben Arie (87) en Lena (86) er geen dag spijt van gehad elkaar het ja-woord gegeven te hebben. Arie, geboren in de Nieuwstraat als oudste van vijf kinderen, begon op z’n vijftiende als timmerman bij Hordijk en werkte vervolgens bij tal van andere bedrijven in en rond Berkel en Rodenrijs. Lena ging op haar elfde al werken bij een boer. Het paar kreeg drie zonen en een dochter en inmiddels zijn daar zowel partners als vijf kleinkinderen bij gekomen. De bruid is nog lekker sportief en ook sjoelen vindt ze leuk. De bruidegom leest graag. Samen gaan ze regelmatig naar de bingo en bovendien bezoeken ze de activiteiten in De Naeldhorst. Het bruiloftsfeest werd in huiselijke kring gevierd.

Check Also

Aanpak rotondes Klapwijkseweg en Boterdorpseweg

De komende twee jaar voert KWS Infra werkzaamheden uit om de rotondes op de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg veiliger te maken. De werkzaamheden aan de eerste twee rotondes (Randweg-West en Oudelandselaan) zijn afgerond. Dit jaar nog zijn de rotondes aan de Tobias Asserlaan en de Oostmeerlaan aan de beurt. In 2020 volgen de rotondes van Weg ##+## Land, Raadhuislaan en Rodenrijseweg.

Geef een reactie