dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Onvergetelijke jubileumdag voor De Kievit

Onvergetelijke jubileumdag voor De Kievit

Onvergetelijke jubileumdag voor De Kievit

Berkel en Rodenrijs – Het speelseizoen voor speeltuin De Kievit loopt bijna ten einde, maar toch wachtte er zaterdag nog een mooi feest: een feestje in de speeltuin en een receptie voor de genodigden die er niet spelen, maar De Kievit wel een warm hart toedragen als bijvoorbeeld donateur of sponsor. Met z’n allen werd uitgebreid stil gestaan bij het 65-jarig bestaan van deze bijzondere Berkelse plek.

Trees Borkus-Henskens

De hele zonnige dag waren er activiteiten voor de kinderen. Met als hoogtepunt het Rad van Avontuur met prachtige prijzen. Terwijl het rad nog volop draaide en het heel druk was in de speeltuin arriveerden ook de gasten voor de receptie in Het Kievitsnest. “Het blijft een leuke plek; voor kinderen, maar ook voor volwassenen en voor vrijwilligers,” wist voorzitter Maarten. “Een mooie plek die we zonder subsidie, maar mede dankzij gulle gaven en de hulp van heel veel vrijwilligers zo mooi proberen te houden. En dat al zoveel jaar. Er moet elk jaar veel gebeuren en we moeten aan steeds meer regels voldoen, maar we zijn steeds weer trots op hetgeen er staat.” De speeltuin telt ruim tweeduizend leden en is in het seizoen zeven dagen per week geopend.

Verrassingen

Er gaat de komende tijd weer veel gebeuren in de speeltuin. “Vanaf 7 oktober – dus ook als de speeltuin gesloten is – wordt het hele terrein rookvrij. Ook zullen alle speeltoestellen weer flink onder handen worden genomen en we zijn bovendien aan het sparen voor een nieuw toestel. Inmiddels staan ons ook weer enkele verrassingen te wachten. Zoals de opbrengst van de Lions Badeendjesrace op zaterdag 6 oktober, de opbrengst van de Parkzoomloop op zondag 7 oktober en die van Bridge in de kas op zaterdag 10 november. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.”
Wethouder Albert Abee was eveneens als gast van de partij om de speeltuin te feliciteren. Ook hij was onder de indruk van en trots op de vlotte 65-jarige met de jeugdige en goed verzorgde uitstraling. Zowel de wethouder als de voorzitter en een van de speeltuinleidsters lieten zich vervolgens uitdagen om een van de fleurige toestellen even te proberen. Niet te lang, want de jeugd wilde er al snel weer bezit van nemen; en terecht!

Check Also

Lansingerland Live weer een knallend succes

Lansingerland - Er was geen oppas meer te krijgen, niet eerder zag je zoveel fietsers - veelal in groepjes - van pakweg tussen de 25 en 50 fietsen, stralende en verwachtingsvolle gezichten en gezwaai onderweg naar de Lansingerlanders die lopend waren. Dat moest toch een reden hebben. Nou die was er: Lansingerland Live, twee dagen lang!

Geef een reactie