dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Nieuws » Samen aan tafel

Samen aan tafel

Samen aan tafel

Lansingerland – Kwadraad Maatschappelijk Werk, Doel Delfland (onderdeel van GGZ Delfland) en Bibliotheek Oostland zijn van start gegaan met het organiseren van etentjes in de wijk. Bedoeld voor iedereen in de wijk die gezelligheid zoekt of meer contact met anderen in de wijk wil hebben.

Trees Borkus-Henskens

Vorige week stonden voor de eerste keer de tafels gedekt voor ‘Samen aan tafel’. Met meer dan dertig gasten, waaronder zowel belangstellenden uit de wijk als genodigden. Een initiatief vanuit de werkgroep eenzaamheid, waarbij gekeken werd naar diverse doelgroepen. “Dus niet alleen senioren, maar ook wijkbewoners tussen de 35 en 60 jaar die we uitnodigen aan te schuiven bij Samen aan tafel,” aldus bibliotheekmedewerkster Kimberley Steenbergen.

Pilot

‘Samen aan tafel’ is een pilot van een half jaar (zes keer); eens in de maand en altijd op donderdag in de zaal van De Kievit. Wordt het een succes, dan is uitbreiding in zowel Bergschenhoek als Bleiswijk de volgende stap. Een team van vrijwilligers bereidt de vers gemaakte gezonde maaltijd ter plaatse voor. Een kok van GGZ Delfland ondersteunt de groep vrijwilligers hierin en hij traint ze, zodat hij het werk met een gerust hart aan de groep kan overdragen.
“Het doel van het project is om eenzaamheid te bestrijden door samen koken en samen eten. Deelname aan de activiteit zorgt ervoor dat mensen met verschillende achtergronden contact met elkaar hebben. Daarnaast biedt het kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als vrijwilliger kun je helpen bij het bereiden van maaltijden. Op die manier bouw je ritme op als opstapje naar misschien wel betaald werk,” aldus manager van Doel GGZ Delfland Henk Gorel in zijn welkomstwoord tot de gasten aan tafel.

Volgende data

De volgende data van ‘Samen aan tafel’ zijn de donderdagen 11 oktober, 1 november, 13 december, 10 januari en 14 februari. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van tevoren bij Marc Vercouteren, tel. 06 8163 2861 of email m.vercouteren@ggz-delfland.nl Voor deelname aan een van de etentjes zijn de kosten € 4,50 voor het driegangen menu.

Check Also

Lansingerland Live weer een knallend succes

Lansingerland - Er was geen oppas meer te krijgen, niet eerder zag je zoveel fietsers - veelal in groepjes - van pakweg tussen de 25 en 50 fietsen, stralende en verwachtingsvolle gezichten en gezwaai onderweg naar de Lansingerlanders die lopend waren. Dat moest toch een reden hebben. Nou die was er: Lansingerland Live, twee dagen lang!

Geef een reactie