dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Advertorial » Sportspreekuur bij Houwaart weer van start

Sportspreekuur bij Houwaart weer van start

Sportspreekuur bij Houwaart weer van start

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Houwaart is weer van start gegaan met het wekelijkse sportspreekuur dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Elke donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur kan iedereen daar vrij binnen wandelen op de locatie van de praktijk aan de Krugerlaan 9.

Met de komst van fysiotherapeut Jeanny is het spreekuur in goede handen. Jeanny is als sportfysiotherapeut gespecialiseerd in de aanpak van sportblessures. “Iedereen kan hier in het spreekuur komen voor vrijblijvend advies. Echt iedereen en alle leeftijden, dus niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. Ouders constateren soms iets bij hun kinderen dat ze niet kunnen verklaren. Bijvoorbeeld een hiel die pijnlijk is met sporten, het beweegpatroon wat veranderd is, last van een knie of een schouder. Even langskomen kan vaak duidelijkheid brengen.”

Preventief

De sporten zijn weer begonnen en de meeste sporters hebben er zin in weer lekker actief aan de slag te gaan. “Maar na een lange en – wat betreft de spieren vaak luie – vakantie kunnen de spieren bij een te fanatieke aanpak nogal eens overbelast raken. Kom even langs voor een advies voor het echt een blessure wordt. Dat geldt ook voor de jeugd; wacht niet te lang en laat er even vrijblijvend naar kijken. De vervolgstap – als dat nodig blijkt – is dat ik kan adviseren om een arts er naar te laten kijken of naar een fysiotherapeut die de blessure kan behandelen.”
Ook voor acute gevallen kan een bezoek gebracht worden aan het sportspreekuur. Of als je al langer ergens mee loopt en je toch graag wilt weten wat het is en of er iets aan gedaan kan worden.
Belangstellenden kunnen bij Jeanny tevens terecht voor sportschoenadvies (met name hardlopers) en een loopanalyse voor lopers.

De hele dag

Jeanny is naast haar specialisatie tevens in de praktijk van Houwaart actief als regulier fysiotherapeut; zowel aan de Krugerlaan als in het Gezondheidscentrum aan de Boerhaavestraat. “Kunnen mensen door een ongeval, door ouderdom of na een operatie niet naar de praktijk komen, dan worden die thuis behandeld. Alles is er op gericht ook die mensen weer te mobiliseren, waarbij we gericht werken en oefeningen worden gedaan. Als uw lijf u door pijn of andere oorzaken in de steek laat, bent u bij onze praktijk aan het goede adres. Onze therapeuten zijn zeer deskundig op het gebied van het bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten, hart, longen en zenuwen). Doordat er vele specialismen aanwezig zijn, kunnen wij u verschillende behandelmethoden aanbieden die passen bij uw specifieke wensen en/of klachten.”

Check Also

Wijnhandel Van Vianen specialist in whisky en mooie wijnen

Berkel en Rodenrijs - Als enige in Berkel en Rodenrijs kan Glenn van Vianen zijn zaak de echte speciaalzaak in sterke drank en wijnen noemen. Wijnhandel van Vianen aan het Westerplein in Berkel Centrum; al bijna 35 jaar een familiebedrijf dat meegaat met de tijd.

Geef een reactie