dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Squash ervaring wint het van jeugdigheid

Squash ervaring wint het van jeugdigheid

Squash ervaring wint het van jeugdigheid

Bleiswijk – De vierde editie van het Bleiswijkse squashtoernooi is gewonnen door Ed van den Bulk. De veelal jongere tegenstanders waren op de banen van Sportstudio Workout niet opgewassen tegen de 51-jarige Bleiswijker. Op zondag 2 september was de van origine tennisser terecht de allerbeste tijdens het Bleiswijk Open 2018.

“Met vijf wedstrijden op één dag was de vierde editie van het squashtoernooi een zware”, vertelt organisator en squashtrainer Gerben de Groot. “Het is niet gebruikelijk om meer dan vier wedstrijden op één toernooi-dag te spelen, maar in de hoogste categorie bij de mannen kwam het schema technisch eenmaal zo uit.” De spelers waren van te voren op de hoogte gesteld dat het fysiek een zwaar toernooi kon worden en stemden hier mee in. Verrassend en knap dat de oudste deelnemer er met de prijzen vandoor ging. Ed van den Bulk wist, mede door zijn ervaring en tactisch inzicht, zijn gemiddeld 20 jaar jongere tegenstanders volledig uit het spel te halen. Bij de dames was Angelien van den Nouweland de sterkste. De trouwe deelneemster uit Moerkapelle won nooit eerder het toernooi maar wist deze keer in een spannende finale te winnen van runner-up Sanne de Groot-Lubbers. Het was alweer even geleden dat het squash Bleiswijk Open op de planning stond. Sinds mei 2018 is het squash gedeelte overgenomen door Sportstudio Workout. Zij hebben de squashbanen volledig gerenoveerd en opgeknapt en hopen een nieuwe impuls te geven aan Squash, dit jaar uitgeroepen tot de gezondste sport, laagdrempelig en goed voor de conditie.

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie