dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Commentaar » Sport en Ontspanning

Sport en Ontspanning

Dit weekend stond Lansingerland in het teken van de sport. Er waren zoveel evenementen. De speakers stonden lekker hard, dus het was overduidelijk dat er wat Te Doen was in het dorp. Er werd gefietst, gelopen, gegolfd, getennist en natuurlijk gevoetbald. En ongetwijfeld nog heel veel andersoortige sportverenigingen waren in de weer met hun wekelijkse programma. Jong en oud, lekker buiten in de weer, actief met elkaar, de uitdaging aangaan van het leveren van een prestatie die nog iets beter was dan de vorige keer. En dit alles in volledige ontspanning en vertrouwen, zonder erbij na te denken dat het meedoen aan evenementen niet altijd voor iedereen is weggelegd. Voor velen stond dit weekend ook in het teken van de Armeense kinderen Howick en Lili. Zij zouden uitgezet worden na tien jaar verblijf in Nederland. Dat gegeven leverde veel kritiek en ontzetting op en met de ultieme afsluiting dat zij op het moment van uitvliegen alsnog mochten blijven, haalden veel mensen opgelucht adem, maar bleef de kritiek er ook. Dit voorval is niet uniek en zal zich helaas nog vele malen voordoen in de toekomst. Wel fijn dat deze twee kinderen vanaf nu eindelijk in alle rust en ontspanning mee kunnen bewegen in onze maatschappij en net als vele jeugdige inwoners van ons Lansingerland kunnen deelnemen sportieve bezigheden waar veel Nederlanders hun weekenden mee vullen.

Annelies Moerel

Check Also

Lentekriebels

We krijgen in korte tijd veel voor onze kiezen. Het is nog maar enkele weken …

Geef een reactie