dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Berkel en Rodenrijs – Na de overvloedige regenval van woensdag 5 september werd besloten water in te laten in de Bergboezem. Omdat de polder van Berkel laag ligt en de tussenboezem veel water te verwerken kreeg, besloot men die boezem te ontlasten en water naar de Bergboezem in Rodenrijs te laten gaan. Ook de Voorafsche Polder werd ingezet als bergboezem. Een dag later – toen de zware buien achter de rug leken – werd de Bergboezem weer leeggepompt en kon het water via de tussenboezem door naar de Schie om verder afgevoerd te worden.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie