maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Cultuurfabriek kan bijna de deuren openen

Cultuurfabriek kan bijna de deuren openen

Cultuurfabriek kan bijna de deuren openen

Bergschenhoek – De voorbereidingen om te komen tot een Cultuurfabriek in Bergschenhoek zijn in volle gang. De laatste zaken worden momenteel aangepakt en de toekomstige en huidige huurders zitten rond de tafel om plannen te maken voor de invulling van het gebouw. ’t Spectrum wordt omgebouwd tot Cultuurfabriek, waarbij alle ruimtes benut gaan worden.

Trees Borkus-Henskens

De gemeente benaderde kwartiermaker Bas van der Laak om de realisatie van de Cultuurfabriek samen met Theatergroep Powerboat – in de personen van Bas Kortmann en Fokka Deelen – vorm te geven. De huurders die gebruik van het pand gaan maken zijn Muziekvereniging Concordia, Jay’s Place, de koren Aan de oever van de Rotte en De Lansingers, Jongerenwerk en BSO Zus en Zo. De grote zaal van het pand zullen zij met elkaar gebruiken voor repetities en uitvoeringen, maar die zaal kan ook door anderen dan de vaste huurders worden gehuurd. Voor bijvoorbeeld presentaties, tentoonstellingen en andere ideeën waar een grote binnenruimte voor nodig is.

Inbedding

De Cultuurfabriek moet een inbedding krijgen in de omgeving. In grote lijnen staan de invulling en de plannen klaar. “Maar we willen met zoveel mogelijk mensen brainstormen en ideeën uitzetten. Daarom organiseren we deze week het eerste Powerlab,” vertelt Fokka. “Om zoveel mogelijk verschillende mensen kennis te laten maken met de Cultuurfabriek, daar met elkaar over te praten en plannen te maken. De ideeën die op tafel komen worden uitgezet en over twee weken komen we weer bijeen om de resultaten te horen of te zien. Weer twee weken later kunnen die ideeën worden gepresenteerd en kunnen we met elkaar bekijken of het werkt. De Cultuurfabriek is de kern van waaruit we kijken. De structuur, de bewonersgroep, partners kunnen steeds verder worden uitgebreid. De cultuur maakt de fabriek, als onafhankelijke partij.”

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie