dinsdag 23 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Kunst- en Atelierroute Lansingerland uitgebreid met drie nieuwe deelnemers

Kunst- en Atelierroute Lansingerland uitgebreid met drie nieuwe deelnemers

Kunst- en Atelierroute Lansingerland uitgebreid met drie nieuwe deelnemers

Lansingerland – De jaarlijkse Kunst- en Atelierroute Lansingerland wordt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober voor de 24e keer gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met het werk van beeldend kunstenaars uit Lansingerland en enkele gastexposanten. Schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, fotografie en grafiek zijn vertegenwoordigd.

Trees Borkus-Henskens

De 24ste editie kent drie nieuwe beeldend kunstenaars die hun werk tonen. In drie weken stelt De Heraut er elke week een voor. Als tweede Julia Woning, voor veel Lansingerlanders al lang geen onbekende meer met onder andere haar schilderijen van dikke dames en haar kleurboeken voor volwassenen. Na een onderbreking van enkele jaren is ze weer terug als lid van de Kunsttoer.

Dikke Dames

Julia Woning volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist, beeldend kunstenaar en teken/schilder docent. Haar doorbraak kwam met de ‘Dikke Dames’ schilderijen. Sinds 2008 maakt Julia Dikke Dames; vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. In september 2015 presenteerde zij het Dikke Dames kleurboek voor volwassenen en al snel volgden er nog meer Dikke Dames om in te kleuren. Ze zijn vrolijk, herkenbaar en perfect om in te kleuren. De Dikke Dames zitten aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur of aan de borrel. Inspiratie haalt Julia overal vandaan. “Ik ben altijd op zoek naar vrolijkheid, sfeer, verhoudingen, vormen, structuren en naar combinaties van kleuren in mijn werk. Schilderen geeft mij rust, warmte en vrolijkheid. Ik hoop dat een breed publiek mijn werk kan zien en er vrolijk van wordt.”

Eigen atelier

Julia werkt vanuit een eigen atelier aan De Kruin in het centrum van Bergschenhoek waar ze tevens workshops geeft. “Daarnaast heb ik veel opdrachten, regelmatig exposities (onder andere in het Franciscus Gasthuis), inmiddels zeventien kleurboeken voor volwassenen, twee techniekenboeken met basisbeginselen voor beginners en gevorderden – de derde komt in oktober; over panpastel -, ik schrijf maandelijks een artikel in het online kunstenaarsmagazine, verzorg demo’s en workshops door het hele land, ben jurylid voor ‘schilderij en tekening van het jaar’ en heb een nieuwe lijn ontwikkeld ‘Pronty Crafts by Julia Woning’ met stempels en sjablonen.

Kunstwerkjes in boeken

Steeds weer ontwikkelt Julia nieuwe dingen. Momenteel is ze druk bezig met inspiratieboekjes. “Een boek waarin je allerlei zelf gemaakte creaties bewaart. Ontstaan bij kaartenmakers. Als zij hun zelfgemaakte kaart wegstuurden kon je er zelf niet meer naar kijken of van genieten. Nu kun je de kaart of onderdelen daarvan in het boek bewaren en er eventueel nog eens een andere creatie van maken. Het kunnen schitterende Art Journals worden waar je graag in kijkt en inspiratie uit opdoet.”
Tijdens de Kunsttoer zijn ook alle laatste nieuwe schilderijen van Julia te zien, evenals haar boeken; op de plek waar alles wordt gecreëerd in haar eigen atelier.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie