maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Jonathan hangt zijn schort aan de wilgen

Jonathan hangt zijn schort aan de wilgen

Jonathan hangt zijn schort aan de wilgen

Berkel en Rodenrijs – Na jaren en met veel plezier actief te zijn geweest als chef-kok bij t Manneke heeft Jonathan van Dam zijn schort aan de wilgen gehangen. Hij slaat een andere weg in die hij na rijp beraad heeft gekozen.

Trees Borkus-Henskens

Jonathan was enkele maanden uit de roulatie na een ongeval. “Vanzelf kreeg ik wat meer tijd om over de toekomst na te denken. Ik ben nu 42 en eigenlijk wist ik al langere tijd dat ik iets anders wilde. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga studeren aan de Hoge School van Ede, bachelor Social work met als specialisatie jeugdzorg.” Een moeilijke, maar weloverwogen stap. “Ik heb de groei mogen meemaken van t Manneke en het samen met Paul helpen opbouwen; een mooi moment om afscheid te nemen van een goed draaiend bedrijf.”

Gezinshuis

De mensen die Johan en zijn vrouw wat beter kennen weten dat zij zich al jaren inzetten met een gezinshuis; voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en een veilige plek vinden binnen een gezinshuis. “In ons huis wonen vijf gezinshuiskinderen en sinds kort zijn we ouders geworden van een eigen zoon. Het begeleiden van kinderen en jonge mensen heeft ons altijd al geboeid en ik weet nu dat mijn toekomst die kant uit gaat. Want na mijn studie wil ik uiteindelijk een kookstudio openen waar ik voor en met kinderen met trauma’s en problemen aan de slag kan. Ze terzijde staan met psycho motorische training die al bestaat voor sport en spel en die ik nu op het gebied van koken wil gaan uitwerken. In een omgeving waar kinderen aan de slag kunnen, waar ze gehoord en gezien worden en waarin ik ze mag begeleiden naar een steviger plekje in hun toekomst.”
Lachend: “En als het nodig is weten we elkaar te vinden; dan kan ik hier bij t Manneke altijd nog wel voor even een schort vinden. Gelukkig staat hier nu een keukenteam dat mijn werk al prima heeft overgenomen!”

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie