maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Parkzoom 3 groeit verder

Parkzoom 3 groeit verder

Parkzoom 3 groeit verder

Bergschenhoek – Met het heien van de eerste paal, op vakkundige wijze verricht door wethouder Albert Abee, groeit de wijk Parkzoom 3 weer een stukje verder naar realisatie. Bouwbedrijf Vink gaat 38 rij- en hoekwoningen bouwen in opdracht van ontwikkelaar Zondag.

Trees Borkus-Henskens

Kopers en andere belangstellenden kwamen dinsdagmiddag 4 september richting het bouwterrein aan de Tjeerd Kuipersstraat om samen getuige te zijn van het slaan van de eerste officiële paal. Na een welkom van Frans Vink, die vertelde dat de voorbereidingen soepel waren verlopen en dat hij hoopte dat de bouw net zo soepel zou gaan, trok de wethouder de jas aan om zijn inmiddels op tal van andere bouwwerken opgedane ervaring in praktijk te brengen.

Parkzoom 3

Parkzoom 3 is de nieuwste wijk van Parkzoom in Bergschenhoek. Een levendige, populaire en dorps opgezette wijk met goede openbaar vervoer verbindingen en met het uitgestrekte Annie M.G. Schmidtpark in de ‘achtertuin’, met zwembad De Windas en veel speelvoorzieningen. Bovendien het centrum van Bergschenhoek en een Gezondheidscentrum in de nabijheid. Er verrijzen woningen in soorten en maten: van starterswoningen tot vrijstaande (water)woningen. De hele wijk is ontwikkeld door dezelfde architect en dat is te zien! De wijk is één geheel maar wel voorzien van diverse accentverschillen zoals diversiteit in de raampartijen, baksteengebruik en dakkappen. Het bouwproject van Vink heeft naar verwachting een bouwtijd van ongeveer een jaar. “Een eerste paal is altijd weer een mooi moment waar een lange en intensieve periode aan vooraf is gegaan,” aldus de wethouder. “Dit worden er 38 van de in totaal 263 woningen. De wijk zal over drie jaar zijn volgebouwd.”

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie