maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Meet & Greet van Lansingerlandse ondernemers met raadsleden

Meet & Greet van Lansingerlandse ondernemers met raadsleden

Meet & Greet van Lansingerlandse ondernemers met raadsleden

Lansingerland – Ondernemers hebben de politiek nodig voor het uitvoeren van hun plannen. De politiek heeft ondernemers nodig om de gemeente economisch te laten renderen. Helemaal niet gek om het nieuwe politieke seizoen af te trappen met een ontmoeting tussen deze belanghebbenden. Dus organiseerde ‘Ondernemend Lansingerland’ een Meet & Greet, waarin ondernemers met medeondernemers en de nieuwe raadsleden in onze gemeenteraad kennis konden maken.

Peter Tetteroo

Op 6 september verzamelden zich 20 raadsleden en 40 ondernemers in Boerderij Het Lansingerland te Bergschenhoek. De voorzitter van de ondernemersvereniging, Jan Houweling, opende de bijeenkomst met een welkomstwoord en vervolgens sprak burgemeester Pieter van de Stadt de aanwezigen toe. Van de Stadt legde uit wie binnen de gemeente over wat beslist, zodat elke ondernemer weet waar hij zijn of haar specifieke vraag kan stellen. ‘Van de Stadt: ‘En lobby niet automatisch met je vraag bij iemand van dezelfde politieke kleur als jij, maar kijk goed welke partij het beste bij jouw vraag past.’ De Burgemeester stelde Niels Peters voor. Peters is de schakel op het gemeentehuis tussen de ondernemersvragen en de beantwoording. Mocht Niels zelf geen pasklaar antwoord hebben, weet hij bij wie hij moet zijn. Van vraag tot antwoord zoekt hij het voor de ondernemers uit. Niels: ‘De reactie kan natuurlijk zowel positief als negatief zijn, maar een helder antwoord komt er.’

Speeddating

Na de openingswoorden verdeelden de deelnemers aan de Meet & Greet zich over negen tafels waar zij verschillende prikkelende stellingen met elkaar bespraken. Zo bespraken ondernemers Denise Paalvast (Splendid Media) en mr. J.W. van der Hammen (Notariskantoor Van der Hammen) de stelling: ‘Minder regels waar het kan, duidelijke regels waar het moet’ met raadsleden Henk Meester (Leefbaar 3B) en Leon Hoek samen met Petrine van Olst van ‘Wij Lansingerland’. Binnen een kwartier ontrolde zich een boeiend, haast filosofisch, gesprek over normen en regels. Daarna: Changez! Zo kwam iedereen een keer met iemand anders in gesprek.
Na de gespreksronden was er tijd om al borrelend de visitekaarten uit te wisselen. “Waar en bij wie moet ik zijn met mijn ondernemersvraag, kan na deze avond geen vraag meer zijn voor de ondernemers.

Op de website van de gemeente Lansingerland kunnen ondernemers onder het kopje “Zaken doen met de gemeente’ staat veel informatie, onder meer is er een overzicht te vinden van de Inkoop- en aanbestedingskalender.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie