maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Algemeen » Gevarieerd programma in Theater ’t Web

Gevarieerd programma in Theater ’t Web

Gevarieerd programma in Theater ’t Web

Bleiswijk – De komende maanden presenteert Theater ’t Web de eerste zaterdagmiddag van de maand een film voor kinderen en jongeren. Zaterdag 6 oktober wordt er voor de jeugd de animatiefilm Ferdinand vertoond. Voor deze film kon online gestemd worden, waarbij er keuze was uit drie films. De Nederlands gesproken film Ferdinand uit 2017 werd daarbij overtuigend eerste.

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Wanneer op een dag mannen komen om de grootste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht wordt Ferdinand uitgekozen. Na deze middag vertoning wordt de zaal in Spaanse sferen gebracht in het kader van ‘Film Plus’ met de film Volver van Pedro Almodóvar, één van de beroemdste Spaanse regisseurs. Volver (2006) gaat over drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, leugens en grenzeloze levendigheid, met in de hoofdrol Penélope Cruz. Voor haar rol in Volver kreeg ze een Oscar-nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol. Volver werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor beste buitenlandse film. Voor en na de film is er een optreden van flamencogitarist Claudio Benito. Na flink wat jaren zelfstudie ging hij studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Daar werd hij geschoold door onder meer flamenco-grootheid Paco Peña.

Grote cabaret-talenten

Op zaterdagavond 20 oktober staan cabaretiers Glodi Lugungu, Selma Visscher en het duo Michel en Tim op het podium van Theater ’t Web. Afgelopen april stonden zij allen in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival, de kweekvijver van talent. De jury reikte de juryprijs uit aan Glodi Lugungu en noemde hem ‘een genot om naar te kijken en te luisteren’. Als klap op de vuurpijl kreeg de in Volksrepubliek Congo geboren Lugungu de publieksprijs. Zijn voorstelling ‘Henk’ is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Over het duo oordeelde de jury: “Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair.” Selma Visscher werd een veelzijdig performer genoemd. Zij maakte indruk met poëtische liedjes en fijnzinnige thematiek. Kaarten voor dit theatertournee kosten slechts € 15,- per stuk; de verkoop is inmiddels gestart. Kaarten voor de film Ferdinand kosten € 3,50 pp. De Spaanse avond valt in de programmering van Theater ’t Web onder Film Plus: film met extra’s. Op 6 oktober zijn dat – naast het optreden van Claudio Benito – lekkere Spaanse hapjes. Toegang is €7,50. Alle kaarten kunnen online worden gekocht via www.theatertweb.nl.

Check Also

Prestigieuze Onderzoeksprijs voor Berkelse leerkracht

Berkel en Rodenrijs - Angela Jansen-Zandbergen, werkzaam op basisschool Het Baken, heeft de 10xBeter! Onderzoeksprijs 2019, van Fontys gewonnen. Zij ontving de prijs woensdagavond 20 maart uit handen van bestuursvoorzitter van Optimus, Harrie van de Ven, tijdens Kennisplaza, het jaarlijkse onderwijsevenement van Fontys Pro Educatie.

Geef een reactie