zondag 21 april 2019 | week 16
Home » fbpost » Tennistoppers trappen mee in 2bike4alzheimer

Tennistoppers trappen mee in 2bike4alzheimer

Tennistoppers trappen mee in 2bike4alzheimer

Lansingerland – Het idee ontstond spontaan en kreeg steeds meer vorm. Acht vrouwen die elkaar kenden van de tennisbaan opperden het idee samen een toer te gaan rijden. Het bleef bij een plan tot ze hoorden van de 2bike4alzheimer; een unieke estafette fietstocht waarin in 24 uur 400 kilometer wordt afgelegd.

Trees Borkus-Henskens

De acht – Yvonne van der Heiden, Sabrien van den Broek, Charlotte Koevermans, Petra van der Veen, Jacqueline Trompetter, Bernadette Kortmann, Marieke van Mannekes en Linda van den Bulk – zijn inmiddels al volop in training. Voor enkele leden van de groep is het de eerste keer dat ze aan een dergelijke tocht deelnemen, dus een goede voorbereiding is belangrijk.

Goed doel

Stonden er vorig jaar nog 13 teams aan de start, dit jaar hebben zich inmiddels al 32 teams aangemeld voor de 7de editie. “De tocht werd oorspronkelijk op een tandem verreden, maar daar is men vanaf gestapt. Je fiets nog wel steeds twee aan twee in estafette. De hele toer is uitgezet in de vorm van een vergeet-me-nietje (het logo als symbool voor een toekomst zonder dementie): vijf routes van 80 kilometer in 24 uur, dus je fiets dag en nacht door op gps. Met name de nacht zal voor desoriëntatie kunnen zorgen, maar dan kun je ook zelf aan den lijve ervaren wat mensen met Alzheimer kunnen voelen; de weg kwijt kunnen zijn in de donkerte om je heen.”
De 2bike4alzheimer wordt verreden op 22 en 23 september in Huizen. “Ons doel is om 5000 euro bij elkaar te halen voor onderzoek naar depressie en risico op dementie. We zijn al een heel eind en worden van verschillende kanten gesponsord. Maar we hebben ook zelf een actie opgezet. We verkopen wijn – rood en wit – per doos van zes stuks. Die kan tot 21 september rechtstreeks via de teamleden worden besteld of via 06- 48188522 of 06 – 199 943 69.”
Informatie: https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/tennistoppers

Check Also

Voetbal UVS – Berkel: 1-1

Leiden – Berkel heeft bij het hooggeplaatste UVS een punt weten te halen. De Berkelse …

Geef een reactie