maandag 22 april 2019 | week 17
Home » fbpost » Tafeltennist​​​​alenten TOGB vanaf september in derde divisie

Tafeltennist​​​​alenten TOGB vanaf september in derde divisie

Tafeltennist​​​​alenten TOGB vanaf september in derde divisie

Berkel en Rodenrijs – Twee jeugd- en twee seniorleden, de toptalenten van tafeltennisvereniging TOGB, gaan vanaf september 2018 spelen in de derde divisie senioren, landelijk is dat een zeer hoog niveau. Zaterdag 15 september is de eerste thuiswedstrijd in clubgebouw Den Opper op sportpark Het Hoge Land.

John Hofman

Laten we maar met de deur in huis vallen om wie het gaat: coach/speler Leon Vijverberg, zijn neef Ronald Vijverberg, Leroy Heemskerk en Milo de Boer. De laatste twee werden in mei dit jaar Nederlands kampioen bij de junioren en gaan nu dus ook over naar de senioren. Milo is de zoon van coach Michel de Boer. En nu gaan ze spelen in de derde divisie. De derde divisie heeft een behoorlijk hoog niveau en het zal zéker even wennen worden voor de mannen. Het zullen heel andere wedstrijden worden dan ze tot nu toe hebben gespeeld. Deze divisie kent verschillende speelstijlen en ‘rare’ technieken. Ze gaan strijden tegen spelers die al wat langer meegaan en die zeker zullen proberen hen te intimideren of uit hun evenwicht te halen. Oude rotten in het vak, zeg maar. Het team van TOGB gaat er echter onverschrokken in en zal ook nu laten zien wat ze in huis heeft. Het betekent bij uitwedstrijden wel, dat er ver gereisd moet worden, want ze zullen onder meer spelen in Apeldoorn, Veenendaal, Den Haag en zelfs in Sittard. Coach de Boer: “Ja, daar zijn we wel een dag mee zoet, maar de spelers hebben het er voor over en zijn zeer gedreven”.
Ronald is een ‘oude bekende’ in de tafeltennisgeschiedenis van Berkel en Rodenrijs. Hij was het die op zijn 7e jaar de eerste steen van gebouw Den Opper mocht leggen en heeft al heel veel wedstrijden gewonnen. Hij is inmiddels 42 jaar en speelt nog de sterren van de hemel. Tafeltennis, de snelste balsport ter wereld, vereist een uitstekend reactievermogen, spelinzicht, goed voetenwerk en concentratie. Daarnaast moet je een prima conditie hebben, want het is behoorlijk vermoeiend. Bij TOGB krijgen de toppers dan ook uiteraard altijd een warming-up, terwijl ze individueel vaak nog aan krachtsport doen.

Voordelen

Ttv TOGB is een vooral gezellige sportvereniging met inmiddels ruim 150 leden en in 1954 opgericht. Het is beslist geen dure sport wat kleding, materiaal e.d. betreft. Ze heeft ook veel voordelen. Zo is het een binnensport, dus weer of geen weer, je kunt altijd spelen. Bovendien kun je vanaf jonge leeftijd het tafeltennis heel lang blijven beoefenen. Zo spelen de vaders (broers van elkaar, red.) van de talenten Vijverberg nog steeds bij TOGB. Ronald kreeg de sport dan ook met de paplepel ingegoten. Milo koos ook bewust voor deze sport. Hij is nog maar veertien en nu al een topper. Tijdens ons gesprek was Leroy afwezig wegens ziekte, maar hij hoopt er op 15 september bij te zijn. Zaterdagmiddag 15 september om 14.00 uur gaan ze er voor en uiteraard bent u welkom in Den Opper. Ga maar eens kijken!

Check Also

Voetbal UVS – Berkel: 1-1

Leiden – Berkel heeft bij het hooggeplaatste UVS een punt weten te halen. De Berkelse …

Geef een reactie