zondag 21 april 2019 | week 16
Home » Commentaar » De bel is weer gegaan

De bel is weer gegaan

Ik weet niet of de basisscholen tegenwoordig nog een schoolbel hebben, maar mocht dat zo zijn dan is de bel maandag weer gegaan. De vakantie is voorbij. Ook het voortgezet onderwijs gaat deze week van start.
Op de wegen en fietspaden is het gelijk een drukte van belang. Het is uitkijken in het verkeer. Vooral rond de tijden dat de scholen beginnen of uit gaan. Kinderen vliegen alle kanten op, rennen de weg over, maar ook als ze op hun fiets op pad gaan is het uitkijken geblazen. Je moet als automobilist bijna ogen in je achterhoofd hebben om ze allemaal te kunnen zien.
Sommige kindjes gaan voor het eerst op de fiets naar school, rijdend naast papa of mama. Een beetje slingerend begeven ze zich tussen het grote mensenwerk. Neem ruimte als je ze passeert of blijf nog even achter ze hangen als er een tegenligger aan komt. Een kleine moeite, maar het kan veel leed voorkomen.
Als we allemaal wat rustiger aan doen, komen we ook weer veilig thuis. Thuis, om verhalen te vertellen. Over de nieuwe juf of meester. Over dat nieuwe klasgenootje dat naast je is komen zitten. Over de gymles of de moeilijke sommen die dit jaar op het programma staan.
De scholen zijn weer begonnen. Geef de kinderen de ruimte. Dat hoeft toch niet zoveel moeite te kosten?
Een plezierig schooljaar gewenst!

Annette Docter

Check Also

Lentekriebels

We krijgen in korte tijd veel voor onze kiezen. Het is nog maar enkele weken …

Geef een reactie