dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Heden & Verleden » Bergschenhoek kende fikse branden
11 Januari 1986. Vlak achter de Rogam-garage aan de Bergweg-Zuid staan enkele opslagloodsen van Van Ruiten Transport in brand. Er lagen grote hoeveelheden rubberproducten en lompen opgeslagen. Zes korpsen waren aanwezig om de enorme brand te bestrijden. Ook een aantal tankwagens van Van Ruiten gingen verloren. Een deel van het naastgelegen verpleeghuis De Rustenburg moest in allerijl ontruimd worden.

Bergschenhoek kende fikse branden

In deze aflevering (166) van Heden & Verleden aandacht voor een aantal branden waar Bergschenhoek mee geconfronteerd werd.

Wie wil reageren of ideeën heeft voor Heden & Verleden kan contact opnemen met de redactie: tel. 010 – 5118892 (keuze 2) of redactie@de-heraut.nl.H&V

Door Fried Füss

Bergschenhoek kende fikse branden

De dorpsbrand van 8 mei 1659 was de grootste brand die Bergschenhoek ooit trof. Vierenveertig huizen en een kerk gingen verloren. Zo erg werd het gelukkig nooit meer.
Op deze pagina staan vijf grote branden uit de tweede helft van de vorige eeuw maar het waren er veel meer. Alleen al Meubelfabriek Fristho, nabij het Polderhuis, werd tussen 1957 en 1968 vijf maal door een fikse brand getroffen.
Voor buitenstaanders is kijken naar een flinke brand een spectaculair schouwspel. Echter… voor de betrokkenen is en blijft brand een drama.

Check Also

Piet Florusse: “Het is mooi geweest zo!”

Berkel en Rodenrijs - Hij woont al weer geruime tijd in Berkel en Rodenrijs. Na zijn universitaire studie aan het Rijksherbarium, een museum met gedroogde planten (nu: Nationaal Herbarium, red.) in Leiden, studeerde Piet Florusse (77) af als plantkundige. Het was in de jaren vijftig/zestig, dat hij ging werken bij Rijk Zwaan in Bergschenhoek. Maar het avontuur trok hem en Piet verkoos het werk als zelfstandig landschapsontwerper boven het in loondienst werken.

Geef een reactie