maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Lezersschrijven » Hondenpoep en peuken in Idylle

Hondenpoep en peuken in Idylle

Aan (sommige) van mijn medebewoners uit Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs èn die in het bezit zijn van een hond wil ik graag het volgende kwijt.
Maandagmiddag 13 augustus gingen we tussen de buien door een stukje wandelen in het natuurreservaat Idylle, aan het Offenbachplantsoen wat op de grens ligt tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Dit is aangelegd met de bedoeling om een mooi stukje natuur te creëren waar men kan genieten van diverse soorten vlinders, bijen, paddensoorten, egeltjes en allerlei plantensoorten. En tegen de schemer kan je er zelfs vleermuisjes tegenkomen. Al met al dus een leuk initiatief dat onderhouden wordt door vrijwilligers i.s.m. de gemeente. Maar tijdens onze wandeling viel het ons op dat er enorm veel hondenpoep en sigarettenpeuken lagen! Waarom wordt dit mooie stukje natuurschoon nou weer verziekt door mensen die alleen maar aan zichzelf denken en hun honden laten poepen op plaatsen waar dit absoluut niet hoort en dat terwijl er nota bene opruimplicht is in de gemeente! En als je nou zo nodig wilt roken ruim dan je peuken op en laat ze niet achter in de natuur waar het voor iedereen netjes, aangenaam en schoon hoort te zijn. Bij voorbaat dank voor jullie (sociale) medewerking.

Jolanda Smit

Check Also

Oproep: stop de houtkap!

Bent u ook verontrust en verontwaardigd over de almaar aanhoudende bomenkap in onze gemeente? Ik …

Geef een reactie