maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » Wisseling van de wacht bij Vrouwen CVV Berkel

Wisseling van de wacht bij Vrouwen CVV Berkel

Wisseling van de wacht bij Vrouwen CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – Waar menigeen nog volop vakantie viert, werd zaterdag 11 augustus bij de voetbalsters van CVV Berkel op ludieke wijze het startsein voor een nieuw seizoen gegeven met een wedstrijd tussen en met de huidige speelsters en dames die in het verleden uitkwamen voor de zaterdagclub. Berkel nam ook afscheid van begeleiders en speelsters die het nieuwe voetbalseizoen anders gaan invullen. Met andere woorden: nieuwe gezichten, nieuwe ideeën.

Rien Kuyvenhoven

Het moet gezegd worden dat teammanager Johan van Aalst het vrouwenvoetbal bij Berkel altijd weer een zetje in de goede richting weet te geven. Verwonderlijk is het dan ook niet dat deze tak van de club een grote bekendheid in de regio geniet en nu het eerste team gaat uitkomen in de hoofdklasse ook op landelijk niveau zelfs een woordje wil gaan meespreken.
De club heeft lang gebruik mogen maken van mensen als Cees Kruys als trainer en Gert Treurniet als elftalleider bij de meisjes en bij het tweede elftal. Treurniet gaat het rustiger aan doen op zaterdag. René van Wijk was leider bij de meisjes en grensrechter bij de vrouwen. Hij gaat met Cees Kruys mee naar DVC waar laatstgenoemde jeugdtrainer en hoofd opleidingen wordt en René gaat vlaggen.
Ook Ronald Lamens mag beslist niet vergeten worden. Hij heeft jarenlang een vooraanstaande rol gespeeld bij het vrouwenvoetbal op sportpark Het Hoge Land. De Berkelaar heeft als trainer eerder al een stapje teruggedaan en zal ook volgend seizoen lid van de technische commissie zijn. Ronald Lamens over zijn nieuwe rol: “We willen er de komende jaren aan werken om de afstand tussen de meisjes en het eerste team kleiner te maken. Daarop zetten we als club ook in op onze eigen jeugd bij de vrouwen. Een begin is onlangs gemaakt door twee vrouwen van het eerste team, Sabrina Pocorni en Anouk Angkotta, aan te stellen als trainsters en coach van het talentvolle meisjesteam. Ik weet zeker dat dit een goede invloed zal hebben op onze jeugd.”

Spannend en leerzaam

In een ludieke tweestrijd tussen de groenen en de blauwen werd afscheid genomen van een aantal Berkel speelsters, coaches en leden van de ondersteunde staf. Natuurlijk zou en moest Berkel winnen. Het was spannend in een uiterst leerzame en leuke wedstrijd die het aanzien volledig waard was. Twee teams die de strijd uitvochten met als coaches Cees Kruys en Ronald Lamens. Tel daarbij op teammanager Gert Treurniet en assistent scheidsrechter René van Wijk. Stuk voor stuk de poppetjes die hun sporen bij de club hebben verdiend en een stapje terugdoen.
Het Berkel in blauwgeel van Ronald Lamens en Gert Treurniet won. Maar de strijd was opvallend met oud-coryfeeën zoals Janneke Westerhof, Romana Basilaris, Linda Welles, Melissa van den Berg, Natascha van de Bulk, Linda Hendrikse, Suzanne Everse, Cheryl Kindt, Fenneke van der Breggen, Corine van der Gaag en Carina Gilhuys. Stuk voor stuk kanjers die zonder meer ook nu nog op niveau kunnen acteren.
Nadia Roukes zal definitief trainster worden van het tweede vrouwenteam van Berkel. Nikki Spee, het gezicht bij Berkel 2, gaat studeren en zal zodoende het lidmaatschap opzeggen. Terwijl Elize Hoekstra uit de selectie wel binding met de club blijft houden en zich zal gaan toeleggen op het conditionele vlak. Michelle Viveen stopt als verzorgster en wordt keepster bij de vrouwen. Eliza Hoekstra en Jennifer Gittling, jarenlang doelvrouwe bij Berkel, stoppen vooralsnog helemaal evenals Shoshone De Jong. Met andere woorden, wisselingen binnen het vrouwenvoetbal bij Berkel waar ook volgend seizoen Egmond Blinker voor het tweede seizoen na de promotie naar de hoofdklasse trainer van het eerste elftal blijft.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie