maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Nieuws » SeniorWeb van start met nieuwe cursusseizoen

SeniorWeb van start met nieuwe cursusseizoen

SeniorWeb van start met nieuwe cursusseizoen

Lansingerland – SeniorWeb, met Leercentra in alledrie de kernen van Lansingerland, gaat weer van start met een nieuw cursusseizoen. Met een uitgebreid en gevarieerd aanbod; zoals men inmiddels van het al jaren met succes draaiende SeniorWeb kan verwachten.

Trees Borkus-Henskens

De cursussen en workshops worden in kleine groepjes – van zes tot acht personen – en op verschillende locaties gegeven. Laptops zijn aanwezig; smartphone of tablet kan de cursist zelf meebrengen. In de bibliotheek Oostland van zowel Berkel en Rodenrijs (Nieuwstraat) als Bergschenhoek (Ontmoet! Wilhelminastraat) en Bleiswijk (Nachtegaallaan ’t Web als nieuwe leslocatie) en in de Rabobank Zuid-Holland Midden aan het Wolfsend te Bergschenhoek.

Ruime keuze

Wat heeft SeniorWeb zoal te bieden?
Een greep uit het brede aanbod: computerles voor beginners, cursus Mac voor beginners, kennis maken met Windows 10, orde op uw pc, werken in de cloud, etiketten maken op de pc, foto- en videobewerking, fotoalbum maken, kennis maken met Exel, Google op de pc, smartphones, whatsappen met de smartphone, met klik & tik en de cursus Werken met de digitale overheid. Ook iPad basis- en vervolgcursussen en meer doen met foto’s op de iPad. Ook wordt een basiscursus Android Tablet aangeboden, evenals veilig mobiel Rabo internetbankieren. De cursussen en workshops zijn voor beginners, maar dienen ook veelal als opfris- of bijsturingsmogelijkheden om nog meer met de computer of smartphone te kunnen doen, mogelijkheden te ontdekken en er steeds meer op thuis te raken.
Naast de cursussen en workshops organiseert SeniorWeb tevens informatieavonden. Onder andere voor het ontdekken van de mogelijkheden van Google, de cloud, sociale media.

Computercafés

In de maanden september tot en met december worden in de drie kernen van Lansingerland gratis toegankelijke computercafés gehouden waarvoor de bezoekers zich niet vooraf hoeven aan te melden. Er zijn altijd medewerkers van SeniorWeb present om de gasten te ontvangen en samen aan de slag te gaan met vragen over de computer, tablet of smartphone.
Will en Emmy zijn al ruim vijf jaar actief als begeleiders. “We zijn steeds weer benieuwd welke mensen langs komen en wat de vragen zijn. We zien regelmatig mensen binnen komen die een cursus volgen, met de informatie huiswaarts zijn gekeerd, maar toch nog een vraag hebben waar ze niet helemaal uitkomen. Na uitleg kunnen ze weer verder. Maar we zien ook mensen die soms jaren geleden een cursus of workshop volgden en met een vraag of probleem zitten. Of mensen die we nooit eerder zagen. Die een andere computer kochten of een smartphone en dingen tegenkomen waar ze geen oplossing voor weten. Het zijn altijd gezellige middagen en het is steeds weer leuk de juiste oplossingen te weten en die toe te passen. Uiteraard volgen wij ook zelf regelmatig cursussen, want ook wij moeten natuurlijk bijblijven en ook de nieuwste ontwikkelingen zowel kennen als onder de knie krijgen om ze ook weer door te kunnen vertellen.”
De plaatsen en tijden van de computercafés waar iedereen welkom is:
-in Bleiswijk elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in De Leeuwerik,
-in Bergschenhoek elke tweede donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in Ontmoet!,
-in Berkel en Rodenrijs elke tweede en vierde donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Nieuwstraat.

Kennismaken en inschrijven

Belangstellenden kunnen op donderdag 23 augustus kennismaken met de computer-, smartphone-, en tabletcursussen die SeniorWeb Lansingerland dit najaar organiseert in samenwerking met Bibliotheek Oostland en Rabobank Zuid-Holland midden.
In Bleiswijk in ’t Web, Nachtegaallaan 4, aanvang 10.00 uur, in Bergschenhoek in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A, aanvang 14.00 uur en in Berkel en Rodenrijs in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Vrijwilligers van SeniorWeb geven die dag informatie over de mogelijkheden om de vaardigheden met computer, smartphone of tablet te vergroten. Ook interessant als men nog helemaal niet bekend is met computers of internet. Na de presentatie kan men zich meteen inschrijven voor een cursus of workshop. De belangstelling is groot en vol is vol. Het cursusaanbod, waaronder cursussen en workshops, is ook te vinden op de website van Bibliotheek Oostland www.bibliotheekoostland.nl onder volwassenen/educatie en op de website van SeniorWeb www.seniorweb.nl. Vragen kunnen gesteld worden via email naar seniorweblansingerland@gmail.com
Een boekje met het aanbod ligt ook bij de verschillende vestigingen van de bibliotheek in Lansingerland. Inschrijven kan nu al; daar hoeft niet mee gewacht te worden tot de kennismakingsdag.

Check Also

Zondagvoetballers TOGB op overtuigende wijze kampioen

Berkel en Rodenrijs - Kampioenswedstrijden zijn zelden hoogstaand. TOGB tegen het bezoekende Excelsior '20 was daar geen uitzondering op. Het beoogde resultaat was zondagmiddag het belangrijkste. En als je comfortabele voorsprong op de ranglijst garneert met een klinkende 5-1 overwinning dan is de promotie naar de eerste klasse geheel terecht!

Geef een reactie