dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Commentaar » Op vakantie?

Op vakantie?

In deze periode krijg je van alle kanten de vraag: al op vakantie geweest? Wanneer ga je en waar ga je naar toe?
Ik heb een prachtige bestemming gevonden: mijn eigen tuin!
Geen zin? Al zo veel gezien? Klopt allemaal, maar de belangrijkste redenen zijn toch anders. We hebben geen kinderen die vastzitten aan schoolvakanties en dus hoeven we daar geen rekening mee te houden. Ik laat graag mijn plekje over aan mensen die slechts de keuze hebben uit zes ‘verplichte’ weken, maar een nog belangrijker reden is een nostalgische. Want wat kan ik genieten van het Berkel zoals we het leerden kennen toen we hier jaren geleden kwamen wonen. Nog relatief rustig, de ruimte en geen voordringers in de winkel. Je kende elkaar, maakte een praatje en werd niet op elke hoek van de straat van de fiets gereden.
Na ons zijn er heel wat inwoners bijgekomen die ongetwijfeld dezelfde eerste ervaringen hadden als wij. Maar ook de nieuwe bewoners die nu voor onze gemeente kiezen ervaren het nog altijd, want zij kiezen nog steeds voor het dorpse. Soms denk ik bij het slaan van weer een eerste paal voor een nieuw deel van een volgende wijk: ik heb geboft om ons dorp ook anders te kennen, maar ik gun die nieuwe bewoners net zoveel pret en woonplezier in hun nieuwe ‘dorpse’ omgeving.
Ik dwaal af. Even terugkomend op die vakantie; maak u geen zorgen. Zodra iedereen weer fluitend of vloekend dagelijks naar z’n werk mag maak ik plannen voor een vakantie. Waarheen? Nog geen idee, maar het hoeft ditmaal niet per se een zonvakantie te worden. Die ‘kokende’ vriend hebben we even genoeg gezien en gevoeld.

Trees Borkus-Henskens

Check Also

Open kerkdeuren

Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar soms wordt mijn geduld tot het uiterste …

Geef een reactie