woensdag 21 augustus 2019 | week 34
Home » Algemeen » Loop ook een stukje mee met Stephen!

Loop ook een stukje mee met Stephen!

Loop ook een stukje mee met Stephen!

Lansingerland – Stephen Brug trekt vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus zijn wandelschoenen aan om een afstand van 100 kilometer in 24 uur door de straten van Lansingerland te lopen. Met in gedachte zijn hartsvriend Rob Kwaaitaal die vorig jaar november overleed. Hij roept anderen op zich bij hem aan te sluiten.

Rob en Stephen waren eigenlijk van plan de Dodentocht van 100 kilometer in België te lopen. Deze tocht moet binnen 24 uur gelopen worden. “Een hele uitdaging. Maar, zoals wellicht bekend, is Rob vorig jaar november aan de gevolgen van kanker overleden. Hierdoor ben ik mijn (wandel)maatje verloren. Afgelopen maart was de aanmelding voor deze tocht met 13.000 aanmeldingen vol terwijl de inschrijving nog tot 15 juli nog mogelijk was. Momenteel sta ik op een wachtlijst met meer dan 300 wachtenden zonder dat er zicht is op een startbewijs. Ik heb besloten toch 100 kilometer in 24 uur te gaan lopen. En ik hoop dat anderen ook een stukje met mij mee willen lopen. Overal waar men mij ziet lopen, mag men inhaken, ook al is het 100 meter.”

Start en finish

Deelname is gratis. Start en finish zijn bij Eterij & Tapperij De Kruin, De Kruin 27 te Bergschenhoek. Een volledige ronde beslaat 14,3 kilometer, circa 2 uur en 50 minuten lopen.
De afstanden naar de winkelcentra zijn:
2,5 km Bergschenhoek naar Berkel, circa 30 minuten lopen
7,5 km Berkel naar Bleiswijk, circa 1,5 uur lopen
4,3 km Bleiswijk naar Bergschenhoek, circa 50 minuten lopen.
Looproute: https://goo.gl/maps/nFsMZdiSWSB2

Vrijdag 10 augustus start Stephen om 15.00 uur vanaf De Kruin te Bergschenhoek; zaterdag 11 augustus om 06.00 uur in Bergschenhoek en om 13.15 uur vanuit Bleiswijk.
De finish is zaterdag 11 augustus om 15.00 uur in Bergschenhoek.
De enthousiaste loper zal overnachten op de kleinschalige Boerderij Camping aan de Hoeksekade.

Sponsoring

Stephen heeft winkeliers en bedrijven in Lansingerland aangeschreven met de vraag of zij voor onderweg fruit, tomaten, komkommers en water willen doneren. De reacties tot nu toe zijn positief. Zo verzorgt een bedrijf al het drukwerk, wordt er groente en fruit uitgedeeld en kan van gedoneerd geld een brassband en een dj voor de muziek zorgen.
“Het zou leuk zijn als er winkeliers of bedrijven zijn die (water)ijs of kleine flesjes frisdrank willen uitdelen. Ook ben ik nog op zoek naar een busje waarmee de brassband van het ene winkelcentrum naar het andere kan worden vervoerd. En misschien kunnen ook een broodje en een drankje voor de zeven leden van de brassband worden gedoneerd.”

Informatie/aanmelding sponsoring: Stephen Brug, tel. 06-22981778 of stuur een mail naar Info@abrico.nl.

Check Also

Spreekuur SAMEN Doen

Lansingerland – Jeugd Cultuur Fonds, Jeugd Sport Fonds, Stichting Leergeld, Welzijn Lansingerland, Bibliotheek/Taalhuis, MEE en …

Geef een reactie