woensdag 26 juni 2019 | week 26
Home » Algemeen » Kunstwerk toont passie
Stan Hill filmt beeldhouwer Henk Franken.

Kunstwerk toont passie

Kunstwerk toont passie

Lansingerland – In het maandelijkse TV-programma Kunstwerk doorploegt kunst-omnivoor Stan Hill de krochten van Lansingerland. Op zoek naar kunst met een grote en een kleine K. Arrivees en talenten, amateurs en professionals, van auteur tot zanger. Stan probeert hun ziel bloot te leggen.

Met de 21ste aflevering van Kunstwerk heeft het programma duidelijk de volwassen status bereikt. Stan voelt zich bij zijn speurtochten als een vis in het water en dat straalt hij ook op beeld uit. Ook in deze aflevering weet hij de kijker te boeien met twee bijzondere persoonlijkheden. Dat kunst van alle leeftijden is, blijkt wel weer uit deze aflevering. Passie is niet leeftijdgebonden.

Henk Franken heeft pas op latere leeftijd het beeldhouwen ontdekt. Henk vond in een galerie een prachtig beeld maar vond het eigenlijk te duur. Hij ging er een nachtje over slapen en kwam de volgende dag terug om het toch aan te schaffen. Helaas bleek het beeld verkocht. ‘Dan probeer ik het zelf maar te maken’, dacht Henk en hij ging aan de slag met steen en beitels. Na vele uren oefenen, cursussen en workshops heeft Henk zijn weg gevonden. Elk stuk steen heeft zijn eigen structuur en kleurstelling. Henk gaat graag de uitdaging aan om te komen tot een compositie die daar recht aan doet.

Jonge pianist

Jong geleerd kan natuurlijk ook. De vijftienjarige Damien Heemskerk is al vanaf zijn elfde jaar bezeten van de piano. Als je naast school zoveel tijd en discipline kunt opbrengen om pianolessen te volgen moet er wel sprake zijn van hartstocht. Zeer ingewikkelde pianostukken uit het hoofd spelen tijdens een concert lukt natuurlijk alleen als je er vol overgave ingaat. Damien is voorlopig nog niet uitgespeeld. En bij Stan vond hij een gewillig oor.

Kunstwerk verschijnt elke vierde maandag van de maand op RTV-Lansingerland en is tevens te zien op:www.RTVLansingerland.NL en ww.herautonline.nl.

Check Also

Bouw Hof van Berkel van start

Berkel en Rodenrijs - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners ging vrijdagmiddag 21 juni de officiële eerste paal de grond in als start voor de bouw van Hof van Berkel. Het project bestaat uit een zeventiental woningen en ligt aan de Oostmeerlaan aan de rand van De Groenzoom.

Geef een reactie