dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Sport » Hans Speulman kampioen Zomeravondcompetitie 2018

Hans Speulman kampioen Zomeravondcompetitie 2018

Hans Speulman kampioen Zomeravondcompetitie 2018

Lansingerland – De strijd om de beker in de Zomeravondcompetitie voor vissers van De Bleiberg was – met nog één wedstrijd te gaan – erg spannend. Hans Speulman kon nog winnaar worden en voor de derde plaats kwamen drie deelnemers in aanmerking. Speulman trok uiteindelijk aan het langste eind.

Trees Borkus-Henskens

De stand voor de beker was voor aanvang van de laatste wedstrijd: 1. Leo Krijgsman (10), 2. Hans Speulman (11) en 3. Piet Rotteveel (20), maar het wachten was op het eindsignaal van woensdagavond 25 juli toen de laatste wedstrijd werd gevist in het water op bedrijventerrein Prisma te Bleiswijk. Die avond was het met 32 graden eigenlijk te warm voor vis en vissers, maar er werd toch nog redelijk gevangen. Ad de Bruin kreeg die avond de meeste vis (1.150 gr.) aan de haak, Piet Rotteveel volgde als tweede (760 gr.) en Hans Speulman (740 gr.) als derde. In totaal werd door de deelnemers 5,2 kg gevangen.
De strijd om de beker was erg spannend; uiteindelijk wist Hans Speulman met slechts één punt koploper Leo Krijgsman te verslaan en kampioen 2018 te worden. Leo moest genoegen nemen met een tweede plek. Voor de derde plaats kwamen drie personen in aanmerking. Deze strijd werd eveneens op één punt gewonnen door Ad de Bruin.

Nabeschouwing

Hans Speulman werd eerste met een totaal gevangen gewicht van 12,5 kg over vijf wedstrijden; vorig jaar was dat Arjan Oosthoek met 12,4 kg. Historisch gezien zijn dit behoorlijke scores; in 2012 had nummer 1 4,9 kg en 2013 7,7 kg. “Als we het viswater bekijken waar we vissen wordt er het meest gevangen in het Hoge Bergse Bos (bij de skiberg) met 20,4 kg. Daarna volgen de Waalstraat in Bleiswijk met 18,6 kg en de Rubenslaan in Bergschenhoek met 17,9 kg,” kijkt Piet Rotteveel, al jaren deelnemer aan de Zomeravondcompetitie, terug. “Toch is het beste en mooiste viswater De Rotte. Een probleem is echter om daar een wedstrijd te organiseren met gelijkwaardige visstekken voor alle deelnemers.”
Qua natuurschoon staat de Rotte op nummer één en heeft het visbestand zich erg goed ontwikkeld. “Tien jaar geleden had het een goed visbestand, maar de brasem overheerste. De Rotte is toen een halve meter uitgebaggerd. Dit kwam de waterkwaliteit erg ten goede. Door de aalscholvers is toen veel (voornamelijk) brasem weggevangen. Hierdoor kregen andere vissoorten een kans zich te ontwikkelen. Met een veel breder visbestand als resultaat. Nu zit er veel bliek, voorn, winde en grote brasem; deze vis is ook sneller en moeilijker te vangen door de aalscholver. Overdag zie je ook weinig aalscholvers op de Rotte; die hebben elders hun heil gezocht. We mogen concluderen dat wij hier in Bleiswijk prima viswater tot onze beschikking hebben en daar komt dan ook nieuw viswater bij door de bouwactiviteiten zoals aan de Waalstraat en het Prismaterrein tegen Zoetermeer aan. Dit is ook een groot viswater met een prima visbestand. Als visclub is het uiteraard mooi om in dit visrijke water wedstrijden te organiseren, want dan krijg je echt leuke wedstrijden.”

Check Also

Drie golfclubs organiseren Rotterdam Golf Tour

Bergschenhoek - Golfliefhebbers uit de regio kunnen zich deze zomer in de Rotterdam Golf Tour met elkaar meten. In een wedstrijdformat van drie open strokeplay-toernooien bij de clubs Kralingen, Kleiburg en De Hooge Rotterdamsche worden de beste amateurgolfers bepaald. Bij deelname aan minimaal twee toernooien vindt automatische deelname plaats aan het klassement.

Geef een reactie