zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Algemeen » “Lansingerland doet veel voor ouderen”

“Lansingerland doet veel voor ouderen”

Dansen en films kijken

“Lansingerland doet veel voor ouderen”

Lansingerland – Als het aan Ton Dekker ligt worden de activiteiten voor de doelgroep 50+ in Lansingerland bruisend en gevarieerd. Ton, net in dienst bij Welzijn Lansingerland, is sinds juni coördinator activiteiten en heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. Zelf behoort hij als 65-jarige tot de senioren, maar is niet van plan achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten.

Annelies Moerel

“Ik ben jaren franchise ondernemer van een commerciële organisatie geweest. Na de verkoop van mijn zaak hield ik wel mijn wijnhandel aan, maar dit vult de week niet. Toen ik de vacature voor deze job voorbij zag komen dacht ik, dat is wat voor mij. Ik wil graag maatschappelijk betrokken blijven en houd van organiseren.” Samenwerken, contacten leggen en een netwerk onderhouden zijn kwaliteiten die Ton in huis heeft en voor deze job zinvol en handig. Want Ton heeft een visie voor ogen. “Bij het woord senioren denken veel mensen aan iemand van boven de 65. Maar ik ben juist benieuwd wat mensen boven de 50+ graag zouden willen doen in hun eigen gemeente.”

Dansen

Omdat Ton tegen dit imagoprobleem van ouderen aanliep heeft hij een onderzoek uitgezet bij de Hogeschool Rotterdam. Hieruit moet helder worden welke activiteiten bij welke doelgroep passen.
“Als je deze informatie hebt, kan je proactief mensen gaan benaderen. Want niet iedereen gaat ieder weekend naar de camping.” Vooruitlopend op de uitkomsten van het onderzoek worden dansavonden georganiseerd in De Leeuwerik. DJ Herman trekt ongetwijfeld jonger publiek dan een avondje bingo. Nu al zijn de data 8 september, 13 oktober en 10 november bekend. Meer informatie volgt later in De Heraut.
De traditionele triatlon is qua aanpak en naam ook gewijzigd. Ton: “We hebben nu gekozen voor de Zomer Estafette als naam, de activiteit is inhoudelijk aangepast, maar het onderdeel bewegen blijft belangrijk. De datum is 29 augustus aanstaande. Doet u ook mee?”

Activiteiten

Ton vindt het belangrijk de lijnen kort te houden en wil graag samenwerken met lokale ondernemers. Hij ziet maatschappelijk betrokken ondernemen als een win-win situatie. Naamsbekendheid voor de sponsorende ondernemer en voordeel voor de deelnemer. Die betaalt wel, want het geheel moet kostendekkend zijn, maar niet teveel. Voor de komende periode staan veel leuke activiteiten op het programma. Fietsen, wandelen, dansen, klaverjassen, filmavonden, maar ook thema-avonden komen er aan. Ton: “Sponsoren kunnen zelf een informatieavond voor senioren verzorgen. Ik denk dan aan een notaris die veel kan vertellen over erfrecht en bankzaken. Maar ook informatie over reizen is één van vele mogelijkheden.” In alle dorpskernen zullen eigen activiteiten worden georganiseerd. Een leuk voorbeeld hiervan is net gestart in De Leeuwerik in Bleiswijk: Koffiedrinken met de wijkagent, hét aanspreekpunt voor de buurt! Dit kan iedere oneven maandag van 10.00 tot 12.00 uur.

Vrijwilligers

Ton geeft aan dat vrijwilligers voor Welzijn Lansingerland heel belangrijk blijven. “Zij zijn de smeerolie voor de organisatie.”
Belangstellenden die ook maatschappelijk betrokken willen blijven, kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via Welzijn Lansingerland info@swsl.nl of bellen kan ook via 010 – 522 55 45.

Check Also

Ondernemers gaan samen het zomerreces in

Ondernemend Lansingerland en VNO-NCW Oostland organiseerden ook dit jaar weer de jaarlijkse gezamenlijke zomerborrel in de zomerse binnentuin van Muller ##+## Co. Met als thema van de avond de onderlinge samenwerking tussen leden van Ondernemend Lansingerland en VNO-NCW.

Geef een reactie