dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Politieberichten » Weer schaap zonder oren aangetroffen

Weer schaap zonder oren aangetroffen

Weer schaap zonder oren aangetroffen

Bergschenhoek – Nadat eerder dit jaar bij een Berkelse veehouder een schaap werd aangetroffen waarvan beide oren waren verwijderd was nu een schaap in Bergschenhoek het doelwit. Bleef echter het schaap in Berkel in leven, aan de Wilderskade werden in de aangrenzende sloot van het weiland twee dode schapen gevonden waarvan één zonder oren.
De eigenaar van de schapen vindt het vreselijk dat de jonge, gezonde dieren dood zijn. Omdat het water in de sloot nog goed bereikbaar is om er uit te drinken ziet hij geen enkele reden om er spontaan in te springen of er in te vallen. Bovendien maakt hij op uit de manier waarop de schapen in het water lagen dat ze waarschijnlijk door iets of iemand zijn opgejaagd. Ze lagen er in alsof ze over de sloot wilden springen en dat net niet haalden. Maar het meest opmerkelijke is het gemis van de oren; dat zag hij nooit eerder en verontrust hem. Want dat heeft volgens hem geen natuurlijke oorzaak.
Wie op een weiland met schapen mensen of honden ziet lopen die er niets te zoeken hebben, moet alert zijn en zo nodig de eigenaar of politie waarschuwen.

Check Also

Winkeldieven aangehouden

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 5 juni zijn in het centrum van Berkel twee winkeldieven …

Geef een reactie