donderdag 22 augustus 2019 | week 34
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Iedere maandag wordt van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886. Het jeu de boules gaat door tot en met november.

GEEN Inloopspreekuur Reuma

Zoetermeer/Lansingerland – HET INLOOPSPREEKUUR VAN De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o. op woensdag 8 augustus GAAT NIET DOOR!! Informatie: www.rpvzoetermeer.nl.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-33370938 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

Boodschappendienst

Lansingerland – Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Houdt u er rekening mee dat de boodschappen met de fiets worden gedaan. De kosten voor de boodschappendienst bedragen € 2,- per keer. De boodschappendienst is in de eerste plaats bedoeld voor senioren maar ook mensen die tijdelijk niet in staat zijn zelf de boodschappen te doen kunnen gebruik maken van deze dienst. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website: www.welzijnlansingerland.nl.

Steunpunt Mantelzorg

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Bij het tijdelijk overdragen van de zorg is het belangrijk dat degene voor wie men zorgt een prettige tijd heeft en dat men er op kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Een vaste vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap of onderneemt een activiteit waardoor mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben.
Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Gezellige Bingo in Ontmoet! te Bergschenhoek Op Zaterdag 17 augustus is er weer een gezellige …

Geef een reactie