maandag 16 september 2019 | week 38
Home » Algemeen » Kledingbank blij met subsidie

Kledingbank blij met subsidie

Kledingbank blij met subsidie

Bergschenhoek – In juni heeft het college van burgemeester en wethouders een subsidie toegekend aan de Stichting Geef een Kans. Zij maakt het hiermee mogelijk dat de kledingbank in de gemeente blijft bestaan. Volgens het college is een kledingbank een belangrijke toevoeging in het voorzieningenpakket voor inwoners met een minimuminkomen. Valesca Getrouw, oprichtster van de kledingbank en het bestuur van de stichting zijn hier erg blij mee.

Marianne Karsemeijer

De kledingbank bestaat sinds 2014. In een ruimte aan de Weg en Bos 110 helpen vrijwilligers mensen binnen Lansingerland die het financieel niet redden aan kleding en schoeisel. Ruim 600 mensen, waarvan 300 kinderen, worden jaarlijks geholpen. Er is een grote variëteit aan mooie kleding voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Mensen kunnen hier voor een heel klein bedrag iets leuks uitzoeken. Ook beddengoed is aanwezig.

Afhankelijk van subsidie

Om dit mooie werk door te kunnen laten gaan is de kledingbank afhankelijk van subsidie van de gemeente, donateurs en sponsors. Het is elk jaar weer een hele strijd om dit voor elkaar te krijgen. “Daarom zijn we ook erg blij dat de subsidie nu toegekend is voor 2018”, zegt Valesca. “We zijn goed geholpen door WIJ Lansingerland en de contactpersoon voor subsidies bij de gemeente.”
De stichting ontvangt bij de subsidie de aansporing om de organisatie te verbeteren om de continuïteit te waarborgen. Zo zal de kledingbank binnenkort bredere openingstijden krijgen, zowel overdag als ’s avonds. Om de samenwerking met de diverse sociale instellingen, zoals Kwadraad, Vluchtelingenwerk en het Centrum voor Jeugd en Gezin, beter te laten verlopen is er een standaard brief gemaakt. De aanvragen zullen zo bij elke instelling op dezelfde manier verlopen, zodat een en ander beter gemonitord kan worden. Al met al hoopt Valesca dat ze door deze verbeteringen ook in volgende jaren in aanmerking zullen komen voor een subsidie. Ook nu het beter gaat met de economie is het aantal mensen dat gebruik maakt van de kledingbank constant. Dit komt doordat het veelal mensen zijn met een langdurige uitkering en vluchtelingen die niet mogen werken.

Voor meer informatie en de actuele openingstijden: www.kledingbank-lansingerland.nl of bel Valesca Getrouw: 06 – 12889909.

Check Also

Storing Heraut app voor Android gebruikers

Gebruikers van Android die de Heraut app hebben gedownload ondervinden problemen met de app. Door …

Geef een reactie