dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » Lezersschrijven » Zwerfafval in Lansingerland

Zwerfafval in Lansingerland

Sinds dit jaar ben ik bezig afval te verwijderen langs de provinciale weg en de secondaire weg de Leeuwenhoekweg. Ik ben dat zelf gaan doen. Ik verwijder het afval met een prikstok. Ik ben een tijdje gestopt, maar het is gewoon elke week nodig om het vuil op te ruimen. Langs de provinciale weg N209 ligt best veel vuil/afval wat mensen allemaal weggooien. Dit moet stoppen!
Het gaat erom dat de mensen die het doen op de fiets of in de auto zitten. Het zou mooi zijn als zij dit meenemen en het op school, op het werk of thuis weggooien. Het gaat om blikjes, plastic, snoeppapier, piepschuim, papier, zilverfolie en bekertjes.
Mensen: let op uw afval en gooi het niet op straat! Dit geeft een rommelig gezicht. We vervuilen zo helemaal Het is hier geen vuilnisbelt! Laat de natuur de natuur zijn.
Ook in de wijken en op pleinen ligt dit afval, ruim het op. Kijk op het plein voor de Jumbo in Bergschenhoek, daar ligt ook zwerfvuil. Vooral bij de bakken!
In een brief aan de gemeente heb ik gevraagd om meer prullenbakken want die staan er te weinig. Ook gevraagd of dit probleem wordt opgelost. Dat gebeurt niet.
Oproep: Ik ben zelf gestart met schoonmaken. Als iemand mij wil helpen mail naar: jcstdijk@casema.nl. Dan stuur ik een mail terug om elkaar te zien en te gaan werken (schoonmaken met vuilniszak en prikker).
Het afval weggooien blijft in Lansingerland toch een groot probleem. We moeten hier met z’n allen aan werken.

J.C. Stoutjesdijk
jcstdijk@casema.nl

Check Also

Bizar

Zoals iedere week schafte ik een prachtig boeket aan bij bloemenkiosk Steentjes. Tegenwoordig is de …

Geef een reactie