zondag 21 juli 2019 | week 29
Home » Commentaar » Thuisblijvers

Thuisblijvers

De vakantietijd is aangebroken. En dan is het ook nog eens heerlijk weer.
Het straatbeeld verandert van lieverlee. Er staan caravans en campers in de straten en er wordt druk ingepakt. Het duurt nog even en dan wordt het stil in de wijken.
Niet iedereen gaat op vakantie. En de meeste mensen zullen ook niet de volle zes weken gaan. Gelukkig hoeven zij zich niet te vervelen. Het jongerenwerk in Lansingerland organiseert activiteiten voor jeugd en jongeren. Ook is The Point op bepaalde tijden geopend en in augustus zijn er bij Pecto’s weer de Megafundagen. Wat te denken van de jeugdfestivals in alledrie de dorpskernen.
Ook senioren kunnen ook in de zomervakantie allerlei activiteiten bijwonen. Zo is er gelegenheid te klaverjassen in het Berghonk of kan men aanschuiven bij de Open Tafel in Ontmoet! om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar het zal wel stil voor hen worden. Hun kinderen gaan op vakantie en ook de buren zijn op stap. Ouderen wonen steeds langer thuis en een praatje met een ander is vooral in de zomervakantie geen vanzelfsprekendheid. Natuurlijk zal de thuiszorg niemand in de steek laten, maar als er drie dagen niemand langskomt dan kan het gebeuren dat je al die tijd geen woord zegt.
De zomer kan geweldig zijn, maar dat vraagt wel open oren en ogen van iedereen en aandacht: van thuisblijvers voor thuisblijvers!

Annette Docter

Check Also

Schoon

De gemeente Lansingerland is in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Bij …

Geef een reactie