maandag 22 april 2019 | week 17
Home » Advertorial » Berkelse Poort uitgebreid met garageboxen en bedrijfsunits
Marcel Hermes van Hermes Project (links) en Ton Hermes van Ton Hermes Vastgoed ontwikkelen samen de plannen voor de bebouwing van de laatste kavel op De Berkelse Poort.

Berkelse Poort uitgebreid met garageboxen en bedrijfsunits

Berkelse Poort uitgebreid met garageboxen en bedrijfsunits

Het laatste braakliggende perceel dat De Berkelse Poort nog rijk is gaat bebouwd worden. Als het plan is gerealiseerd zal het druk bezochte bedrijventerrein tussen Berkel Centrum en Bergschenhoek compleet gevuld zijn.

Op de laatste kavel – in de hoek naast autobedrijf Cas Lamens en De Berckelaer/Karwei – zullen 49 garageboxen en 15 bedrijfsunits worden gebouwd.

Samenwerking

Eerder dit jaar werd besloten de kavel te gaan ontwikkelen. Eerst werd onderzocht of het haalbaar was om er bedrijfsunits en garageboxen te bouwen. Het plan is een samenwerkingsverband tussen Hermes Project en Ton Hermes Vastgoed. Beiden deden eerder reeds ervaring op met onder andere Birds Buildings en BUBP 1 naast de brandweerkazerne, eveneens op De Berkelse Poort. Het nieuwe plan wordt BUBP 2.

Ruime belangstelling

Er blijkt ruime belangstelling naar garageboxen voor zowel particulieren als bedrijven, maar ook is er een groeiende vraag naar bedrijfsunits. In dit nieuwe plan met een totale vloeroppervlakte (begane grond en 1e verdieping) variërend van 121 tot 156 m² en zeven tot acht meter hoog. Op de bedrijfsunits worden standaard zonnepanelen aangebracht.
Bovendien kan de eigenaar over twee tot vier eigen parkeerplaatsen beschikken. Vast stond dat de panden moesten voldoen aan het beeld/kwaliteitsplan van het bedrijventerrein. In de voorbereidingen kwam alles op tafel: het marktonderzoek, de prijs, er volgden gesprekken met de makelaars Hopman & Schreuder Bedrijfs­huisvesting en Van Dullink NVM Makelaars en uiteindelijk ligt er nu een plan dat naar verwachting eind september in verkoop kan.

Mooi plan

De entree naar de boxen en units ligt aan de Berkelse Poort, dichtbij het centrum. Het terrein grenst aan de achterzijde aan een groenstrook en water. Het gedeelte van de garageboxen wordt afgesloten met een hek en bewaakt met camera’s. Marcel Hermes van Hermes Project en Ton Hermes van Ton Hermes Vastgoed zijn enthousiast over de plannen voor de bebouwing van de laatste kavel op De Berkelse Poort. “Met de garageboxen krijgen ook particulieren de kans over een extra ruimte te beschikken. Vlakbij de woonwijken Weidebuurt, Gouden Griffel en Rodenrijsezoom. Om huisraad in op te slaan, een motor of boot, hobby artikelen; extra externe ruimte om thuis meer ruimte te creëren. De bedrijfsunits bieden weer meer mogelijkheden voor bedrijven; ook zzp’ers kunnen deze kans benutten om over een eigen ruimte te gaan beschikken op een mooi en goed verzorgd terrein.”
Als alles volgens plan verloopt gaat de eerste paal naar verwachting einde eerste kwartaal van 2019 de grond in. Voor meer informatie zie de website www.bubp.nl

Check Also

Bleiswijks kwartet ook inzetbaar op school

Bleiswijk - Burgemeester Pieter van de Stadt was woensdag 10 april aanwezig in het Historisch Museum aan de Dorpsstraat. Hij werd verwelkomd door Gerrit van der Knaap, voorzitter van de vereniging Historisch Bleiswijk (OVMB) en Fred Lekx, Ondernemer Albert Heijn Bleiswijk. De reden hiervoor was het Bleiswijks Kwartet dat momenteel gespaard kan worden bij Albert Heijn.

Geef een reactie