dinsdag 25 juni 2019 | week 26
Home » fbpost » Robin, Amy-Lee Stewart en Niels hebben de groenste vingers

Robin, Amy-Lee Stewart en Niels hebben de groenste vingers

Floralia schoolplantenwedstrijd

Robin, Amy-Lee Stewart en Niels hebben de groenste vingers

Lansingerland – Bijna 800 leerlingen van de basisscholen uit heel Lansingerland deden dit jaar mee aan de voor de 45ste keer door Groei & Bloei georganiseerde Floralia schoolplantenwedstrijd. Maandagavond 9 juli kwamen de winnaars van de scholen naar het gemeentehuis om uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt hun prijs uitgereikt te krijgen.

Trees Borkus-Henskens

De hal van het gemeentehuis vulde zich met een groot aantal kinderen en ouders of grootouders die graag getuige wilden zijn van zowel het zien van zoveel prachtige geraniums als de prijsuitreiking.
Floralia is een omvangrijk project in Lansingerland waarbij kinderen vertrouwd worden gemaakt met het kweken en verzorgen van planten. Bijna alle basisscholen in Lansingerland doen mee.
Ieder kind uit groep 6 kreeg eerder dit jaar een jonge plant om zelf op te kweken en te verzorgen. Bij het eerste gesprekje in de groep vertelden de vrijwilligers van Groei & Bloei iets over het opkweken van hun stekplantje tot een mooie gezonde plant. Medio mei werden alle groepen opnieuw bezocht door de Floralia vrijwilligers. Tijdens de Nationale Tuinweek brachten de kinderen hun plant mee naar school waar ze vervolgens werden gejureerd.
Perkplantenkwekers Chris en Marty van der Ende zijn naast de leveranciers van de stekjes tevens elk jaar de jury tijdens de prijsuitreiking. Voor elke klas zijn drie prijzen beschikbaar.
Aan het einde van de prijsuitreiking volgde nog een bijzonder, maar ook spannend moment. Toen maakte de burgemeester bekend wie de overall prijswinnaars waren over alle planten die in de prijzen waren gevallen. De eerste plaats was voor Robin Bos (CBS De Acker), de tweede ging naar Amy-Lee Stewart (OBS Vuurvogel) en de derde mocht Niels Renders (IKC De Gouden Griffel) in ontvangst nemen. Tot slot van de feestelijke avond konden alle prijswinnaars hun fraaie plant mee naar huis nemen om er een goede plek voor te zoeken.

De prijswinnaars

De burgemeester riep om de beurt en per school de winnaars (de nummers 1, 2 en 3) naar voren om hen te feliciteren en een certificaat uit te reiken.
Aan het einde van de prijsuitreiking volgde nog een bijzonder, maar ook spannend moment. Toen maakte de burgemeester bekend wie de overall prijswinnaars waren over alle planten die in de prijzen waren gevallen. De eerste plaats was voor Robin Bos (CBS De Acker), de tweede ging naar Amy-Lee Stewart (OBS Vuurvogel) en de derde mocht Niels Renders (IKC De Gouden Griffel) in ontvangst nemen. Tot slot van de feestelijke avond konden alle prijswinnaars hun fraaie plant mee naar huis nemen om er een goede plek voor te zoeken. Onderstaand alle prijswinnaars.

Berkel en Rodenrijs

Pr. Willem Alexander: 1 Boris Gilhuijs, 2 Guido Overduijn, 3 Noah Ganahl. 1 Esther Gooijer, 2 Sem IJzermans, 3 Gina Blaszczok. BS De Gouden Griffel: 1 Finn Smink, 2 Gioia Zegers, 3 Feline Meerveld. 1 Lex Olive, 2 Jasmijn Scheeringa, 3 Julie Klop. IKC De Gouden Griffel: 1 Lianne de Vos. 1 Dian Hijdra, 2 Daphne Niggebrugge. 1 Niels Renders, 2 Amber Verhaegen.
Prinses Máxima: 1 Odette Duiker, 2 Simon van den Berg, 3 Jip van der Sluis. De Klipper: 1 Arman van Drielen, 2 Brett Stiefel, 3 Vera Hartevelt. 1 Amaliya Bosscher, 2 Nick Barendse, 3 Tom de Jong. 1 Faye van der Kaaden, 2 Daisy IJlstra, 3 Damian Bruin. 1 Isa van Schoonhoven, 2 Niek de Vogel, 3 Eva Roos. Het Baken: 1 Bram Slagt, 2 Frederique Klarenbeek, 3 Amy Kemp. 1 Britt Kuttschreutter, 2 Martijn Cox, 3 Mike den Elzen. 1 Stan den Elzen, 2 Esmee van den Bulk, 3 Daniëlle Struijk. Koningin Beatrix: 1 Christiaan de Bruijn, 2 Lucas Feunekes, 3 Niek Torn.
De Poolster: 1 Mirre Grob, 2 Jesse Smit, 3 Roel van den Baard. 1 Mido Bontenbal, 2 Zinne Baecke, 3 Anne de Bruijn. De Wilgenhoek: 1 Xira Ammerlaan, 2 Cathelijn de Meer, 3 Youri Bolleboom.

Bergschenhoek

De Acker: 1 Robin Bos, 2 Tim Oldenhuis, 3 Sebastian de Bont. 1 Jacco Hofstra, 2 Daan Bloemendaal, 3 Emma Horrevoets. De Regenboog: 1 Suzanne van Ewijk, 2 Kees Witloks, 3 Seth Lankhaar. Vuurvogel: 1 Amy-Lee Stewart, 2 Fije van Wageningen, 3 Ilana van Wezenberg. 1 Hugo van Wageningen, 2 Nilay Serin, 3 Bente Breur. Pius-X: 1 Liva van Kats, 2 Mila Roos, 3 Diede Nicolai. 1 Jorge Boes, 2 Aditi Dixit, 3 Ivy Combee. Willibrord: 1 Jansje Reijnders, 2 Joyce Kleinveld, 3 Jantien Glavimans. 1 Laura Hoedemaekers, 2 Kasper Hensens, 3 Anouk Huiszoon.
Groenehoek: 1 Isabella Känder, 2 Sophie van der Drift, 3 Kyano van Hoeckel. 1 Julia Linnemann, 2 Gennaro van der Sluis, 3 Pepijn Wassenaar.

Bleiswijk

De Poort: 1 David Holland, 2 Koen Rozendaal, 3 Fleur Weerheim. De Wiekslag: 1 Renske Bovenschen, 2 Laurens Wassenaar, 3 Lucia Bleeker. Anne Frank: 1 Jamila van Brakel, 2 Aniek Schendstok, 3 Jasmijn van den Heuvel. 1 Lucas van Kooij. 2 Amber Runsink, 3 Roos de Jong.
De Klimophoeve: 1 Rosalie de Vreede, 2 Bo Hartog, 3 Luca Janssen. De Oosthoek: 1 Minoes in ’t Veen, 2 Tess Feenstra, 3 Belle Verweij.

Check Also

Raad vraagt nadere bestudering bomenkap recreatiegebied Rottemeren

Lansingerland - De inwoners van Lansingerland die wel eens in de Bleiswijkse en Bergschenhoekse bossen bij de Rotte komen zien de kaalslag die door het kappen van veel bomen in deze recreatiegebieden plaatsvindt en velen vragen zich af of dit niet anders kan.

Geef een reactie